Langs Haagse powervrouwen met Eastpak – Deel 1

IMG_2202.JPG

Als eerbetoon aan sterke en inspirerende vrouwen organiseerde Eastpak de SheWears-Tour in 7 Europese steden. Dit op de donderdag voor de International Women’s Day. Ik mocht mee met de Haagse tour en werd verbazingwekkend verrast door verschillende ladies en plekken in mijn eigen hometown. Lees mijn eerste deel over deze dag!

De 25 bloggers, journalisten en stylisten komen vanuit het hele land, en dus verzamelen we in de hal van het nieuwe Centraal Station. Haagse insider Melvin, onze tourguide van vandaag, heet ons welkom en introduceert meteen de eerste Haagse powervrouw van vandaag: de charmante Polly Anna, die uit dezelfde wijk blijkt te komen als ik. Wat een knapperd! Ik droom weg bij haar verfijnde stem, alle geluiden van het drukke station lijken even te verdwijnen.

We vertrekken naar buiten waar 25 lowriderfietsen van Tot Zo Tours klaar staan. De beentjes blijven niet stil staan vandaag, maar voor de extra energy krijgen we nog verse sapjes van Juicy Juice. De sapmannen staan elke dag bij het station en verkopen daar dagelijks 200 liter!

De fietstocht duurt niet al te lang, Den Haag is immers niet zo groot. We parkeren onze stoere tweewielers bij Bink36 waar we de zussen van Les Soeurs Rouges ontmoeten. Geïnspireerd door hun handige oma ontwerpen ze mode en tassen. En speciaal voor ons hebben ze een heel mooie iPad-hoes ontworpen. Wow!
Bink36 is een oud PTT-gebouw met waar 300 ondernemers zich huisvesten, en dus ben ik benieuwd wie de volgende chick is die we gaan ontmoeten.

Dat blijkt choreografe Lonneke van Leth te zijn. We treden haar studio binnen, waar een danseren stil op de grond ligt. Ze draagt alleen een tutu en is magisch belicht, echt een kunstwerkje om te zien. Als we allemaal zitten, danst ze een eigen versie van het Zwanenmeer. Prachtig! Lonneke vertelt daarna over haar verschillende dansen die ze regisseert. Ze is echt een krachtige dame, maar zelfs haar lukt het niet meer om na haar bevalling haar slanke benen in haar nek te leggen. Ook organiseert ze Haagse Grachtenpracht, waar bezoekers door de grachten varen en theater op de kades aanschouwen.

Ik neem me voor om volgende keer echt naar dit mooie event te gaan, want Lonneke heeft bij mij veel sympathie opgewekt. Ze heeft het beste voor met de dans en wil zoveel mogelijk mensen bereiken met deze prachtige vorm van kunst.
Dan nemen we de benenwagen naar een ander gebouw op de Binkhorstlaan. Tot mijn verbazing zit hier de grote opslag van Hoooked, het welbekende bedrijf van Geesje Mosies. Zij startte haar bedrijf in 2008, het jaar van de crisis. Nou, daar moet je wel echt ballen voor hebben. Toevallig zag ze een keer grote stukken reststoffen van een stoffenfabrikant. Ze besloot hier lange slierten van te maken, waar je heel tof mee kunt haken. Inmiddels hergebruikt ze textiel van o.a. Zara, Mango en Hema.

Wat een slimme vrouw is ze. Ze is een onderneemster pur sang, weet goed wat ze kan, maar ook wat ze niet kan. Daar heeft ze dan haar mannetjes voor. De productie heeft ze gevestigd in Portugal, een land waarvan ze de taal eerder niet sprak. Haar advies: “als je de taal niet kent, sluit jezelf dan op bij de nonnen. Het is belangrijk om niet alleen met je werknemers te communiceren, het is ook handig als je weet wat ze onderling bespreken.” Met een paar goede ondernemerslessen en een paar haakbolletjes in onze gekregen Eastpak-tas verlaten we Hoooked.

We trappen door naar de Stationsbuurt. Ik fiets normaliter best wat af in ons stadje, maar toch kom ik nu in straten waar ik nog nooit geweest ben. Ik kijk om me heen en geniet van het mooie weer en vol me weer trotser dan trots op Den Haag.

Dan stoppen we bij De Overkant, waar het bord buiten ons al welkom heet. Deze lunchroom is van Lucy, die je misschien wel kent van Lucy’s Wijsje. Binnen zijn de lange tafels al gedekt met gezellig services en schalen vol belegde broodjes. We krijgen thee en vers fruitsap én we worden getrakteerd op het tweede optreden van vandaag. The Indien speelt akoestisch en dat klinkt geweldig. Rianne Walther heeft een dijk van een stem en zingt hiermee het kippenvel op mijn armen.

Ik heb al zoveel topwijffies gezien, en we zijn pas op de helft! In mijn tweede deel van het verslag volgt het middagprogramma, en ik beloof je: dat wil je niet missen.

Ben je al helemaal geïnspireerd door deze dames? Ik kreeg op Facebook deze tip: een Vrouwendagwandeling door Den Haag, langs verschillende spraakmakende plekken. Ik kan helaas niet, maar hij lijkt me erg tof.

Lees ook het tweede gedeelte van mijn blog. Maar voordat je dat doet: wil jij stemmen op me? Ik kan twee wekend bloggend dor Europese steden reizen. Superduperthanks!

 • http://www.mauritsburgers.com mauritsburgers

  Prachtig verslag van een overduidelijk enorm leuke dag. Super dank voor je aanbeveling.
  p.s. Voor de Vrouwendagwandeling kun je naast de facebook-pagina ook verwijzen naar de website. Handiger voor niet-Facebookers lijkt me:
  https://wandelenmetmaup.wordpress.com/2015/03/03/vrouwendagwandeling/

 • Dorrith

  Heb mijn stem uitgebracht! Dankjewel voor dit leuke verslag en kom gerust nog eens langs in de BINK36!

  • Renée

   Dankjewel Dorrith! Het lijkt me erg leuk om nog eens langs te komen. Jij veel succes met de Haagse Fashion Awards!