Bios op het strand bij Beachclub Indigo

IMG_2632

Dé film van de jaren 90, I Know What You Did Last Summer, werd op groot doek vertoond bij Beachclub Indigo. Het was de eerste editie van de Openlucht Strandbioscoop en het zal -gezien de belangstelling- zeker niet de laatste zijn!

Een film in de openlucht. Voorheen dacht ik altijd aan Grease, waar setjes vanuit hun oldtimers naar klassiekers keken. Met popcorn, cola en wat gevoos. Vorig jaar is daar verandering in gekomen: weinig gerommel in auto’s, maar vooral goede en serieuze films heb ik gekeken bij Bios in de Buitenlucht in het Humanity House. Dit jaar organiseren ze dat weer, maar voor wie een iets luchtigere film wil kijken, is er nu Indigo’s Openlucht Strandbioscoop!

IMG_2629

Ik zag op Facebook het event voorbij komen. “De film I Know What You Did Last Summer begint om 22:30!”, dus ik dacht dat ik wel op tijd zou zijn als ik een uurtje van tevoren door het zand kwam aanwaaien. Helaas zijn alle goede plekjes en loveseats al bezet, achterin kunnen we nog wel wat stoeltjes vinden. Terwijl we wachten tot het donker wordt, lopen de meiden van Indigo vrolijk rond met Coronaatjes voor 5 euro.

IMG_2631

Ik hou het bij tapbiertjes, maar de geuren uit de popcornmachine hebben hun werk gedaan: ik bestel een zakje zoet en zout. Het waren kleine zakjes, en dat voor €3,50, dat vind ik best veel geld. Zeker omdat ze verbrand waren en er onderin nog veel ongeplofte maiskorrels zaten.

IMG_2633

Half elf, de film begint. We kijken naar een groot doek, dus hebben allemaal prima zicht. Het geluid is op deze tweede rang wat zacht, maar dat zijn beginnersfoutjes. Wie had dan ook gedacht dat het zó druk bezocht zou worden?! Gewoon stil zijn en je helemaal mee laten slepen door deze nineties-kaskraker!

IMG_2630

Wat uniek om gewoon een film te kijken op het strand. We mogen met zijn allen heel blij zijn dat onze stad aan het mooiste strand ligt!
Als we allemaal uitgebibberd zijn van de moordscènes met de haak (mán, ik wist niet dat ik het nog zó eng zou vinden), moeten we even de spanning eruit dansen op de after. En dat het gewoon woensdag is en iedereen morgen gewoon moet werken, maakt even niet uit. Het werd nog héél laat en héél gezellig.

De volgende dag heb ik wat dakschade. Niet door de wind, maar door de alcohol. Wat maakt mij het uit. Bij I Still Know ben ik er weer bij!

Openlucht Strandbioscoop bij Indigo
Strandweg 65
Volgende editie: komt! Het is nog niet bekend wanneer. Wanneer er een datum is, zal ik het op Facebook posten.

  • Annemieke

    leuk die openlucht bioscoopjes!! en jammer van de prijzen inderdaad (maar dat is sowieso het ding bij die beachclubs). Zag net trouwens ook eentje voorbijkomen in september bij Savanna.

    • Renée

      Ja, die zag ik ook, erg leuk! Hij komt in mijn september-tips.