Een volle decemberagenda: 13 tips!

december

Mensen, luister even goed naar me. Er is géén reden, ik herhaal, géén reden om de rest van deze maand binnen te zitten. Sterker nog, vooral 27 december vergt een staaltje beslissingsmanagement, want er is gewoon te veel te doen op deze zondag. Vul je maand met quizzen, marktjes en andere vermakelijke zaken!

17-20 december: Zeeheldenkerst Zweefmolen
Wat is dat toch he, de romantiek die in december hoogtijdagen viert. Heb je een date? Neem hem of haar dan mee naar de zweefmolen. Kou + donkere dagen + lichtjes van een prachtige oude zweefmolen = gegarandeerd tongen met jullie snotterende rode neuzen. Hartstocht zoals Koning Winter dat graag ziet. Op het Prins Hendrikplein moet je zijn!

17 – 23 december: Royal Christmas Fair
Den Haag doet tegenwoordig niet onder voor Keulen of Dusseldorf als het om kerstmarkten gaat. Vorig jaar stond deze sfeervolle markt langs de Hofvijver, dit jaar schuilt hij onder de bomen van het Lange Voorhout. Wat je kunt verwachten? Ongetwijfeld net zoveel gezelligheid als vorig jaar!

18 december: Popquiz Paard
Het is geen verrassing dat ik graag quiz. In deze december-quiz-maand mag daarom de leukste quiz van Den Haag niet ontbreken! Test je muzikale kennis, drink een biertje en heb enorme aha-erlebnissen. Want er is niks irritanter als het juiste antwoord op het puntje van je lange Kiss-tong lag.

18 december: Grapes & Olives 5 Years Party
Als je hier nog nooit gegeten hebt: je mist iets, hoor. Van de perfecte en met zorg uitgezochte olijven tot de wijn, alles is héérlijk bij Grapes & Olives. Dit kleine tentje aan de Veenkade bestaat vijf jaar, reden voor een feestje!

18 – 20 december: Kerstmarkt in Scheveningen
Kerstmarktjes zie je inmiddels overal, maar waar vind je de langste banketstaaf van Nederland? Juist, op die markt in de Scheveningse Keizerstraat. En mocht je nou niet zo van de staven zijn, de huisgemaakte chocolademelk van Meneer Chocola lijkt me ook voortreffelijk.

19 – 23 december: Home Made Christmas Markt op De Pier
Als je dan toch in Scheveningen bent, pik dan meteen de gezellige markt op De Pier mee. Hier koop je nog even snel een kerstcadeautje of wat koekjes voor thuis bij de warme choco.

22 december: De Grote 2015 Pubquiz in Milú
De laatste keer dat ik de pubquiz (púbquiz! Geen pópquiz!) deed bij Milú werd mijn team van de eerste plaats verstoten. Een ondraaglijk gevoel, en dus moet en zal ik op deze dinsdagavond revenge nemen. Ik wil als winnaar 2015 uit gaan!

23 december: Kerstmuziekquiz
Sorry, het wordt wat eentonig… Maar een mens kan nu eenmaal niet genoeg quizzen. Ik houd enorm van muziek, spelletjes en biertjes, en als dit gecombineerd wordt, ben ik er bij. Dus ook bij deze kerstpopquiz (geen púbquiz) in brouwcafé De Hofnar ben ik aanwezig om die nummer 1 positie te claimen 😉

26 december: 80’s en 90’s Christmas Party
Denk Wham!. Denk glitters. Denk hits die je thuis oudwerwets op cd hebt. Denk dansen op de tafel. Op 26 december moet je in de Boterwaag zijn, denk ik.

27 – 30 december: Carnivale
Voor de vijfde keer komt Carnivale naar het Huijgenspark en dat vind ik geweldig. De sfeer is op deze oude kermis zo uniek. Overal staan vuurkorven en zie je bijzondere mensen, zoals de sterke man op de foto hierboven. Het is een soort Parade, maar dan authentieker en winterser en met vrouwen met baarden.

27 december: Night Run
Flink zitten snaaien met kerst? Prop die dikke pens in je runningpants en doe gezellig mee met deze nachtelijke loop van Runnersworld. Is maar vijf kilometertjes en natuurlijk zijn er hippe glow in de dark-goodies, dus… [insert jouw favoriete doch misselijkmakende Fitgirl-quote]

27 december: Dag van de Popquiz in de Zwarte Ruiter
Ben je niet van het kaliber “Running, cheaper than therapy”, ga dan op deze avond quizzen! Jaja lieve lezers, ik heb weer een mooie popquiz gevonden. Niet zomaar een. Het is deze zondag de Dag van de Popquiz, wat betekent dat door het hele land dezelfde popquiz gespeeld wordt. Deze quiz is over het algemeen best pittig, dus zorg voor een goede muzieksmaakmelange in je team!

27 december: The Indien én Son Mieux in het Paard
Deze Haagse trotsen staan op het punt door te breken in Nederland. Dat je ze nu samen voor 10 euro kunt zien, is dus echt een kans die je niet wil missen. Ben je er nog niet zo zeker van? Geen zorgen. Met je No Risk ticket krijg je je geld terug als je de zaal binnen 15 minuten verlaat wanneer je het niks vindt. Kun je die knaken lekker spenden bij een van bovenstaande events.

Heb jij nog een tip die niet mag ontbreken? Laat het weten in de comments!