Waan je in Parijs bij Cafe Madeleine

IMG_2269.JPG

Als ik een sfeervolle rustige plek zoek om een theetje te drinken of wat te bloggen, ga ik graag naar Café Madeleine. Ik had wat blogs af te tikken, dus op deze zaterdag trapte ik het pedaal van mijn fiets eens goed in en stevende af op de Franse bistro, gelegen aan het Valkenbosplein.

Als ik binnenkom, is mijn favoriete plekje nog niet bezet. Het is grappig hoe een mens een gewoontedier kan zijn: bij Crunch zit ik altijd aan de grote leestafel voor het raam, hier poef ik mijn kontje graag neer op een kussen op de lange houten bank, tegen de gezellige zithoek links van me.

Ik weet niet wat het is waarom ik dit de fijnste plek vind van Cafe Madeleine. Is het ’t uitzicht op de Franse verkeerssituatie? (I wish natuurlijk, ik kijk maar tegen een stilstaand behangetje aan) Is het ’t genieten van de jonge gezinnen die altijd op de banken van de zithoek zitten? Of zijn het de twee andere dames rechts van me op de bank, die net als ik in hun eentje een ontspannen ochtend voor zichzelf hebben gepland, met een koffie en de zaterdagkrant? Het zal de combinatie zijn.

Dit keer bestel ik de Croque Norvégien met, hoe kan een gewoontedier ook anders, een jasmijnthee. De kaart is niet enorm uitgebreid – Cafe Madeleine streeft naar eenvoud en kwaliteit. Terwijl mijn laptop verbinding maakt met wifi, zie ik de eigenaar mijn thee maken. Waar je in vergelijkbare tentjes een balie hebt met daarachter de koffie- en theeapparatuur, ontbreekt in dit smalle pand de balie. Het voelt alsof we in de woonkeuken van een gemeenschappelijke vriend zijn.

IMG_2265.JPG

De mooie felle zalm spiekt uit mijn croque en wordt vergezeld door een flinke portie kaas. De vis is wel wat zoutig, maar waarom zou ik klagen? Want intussen waan ik me helemaal in een van de Parijse arrondissementen en luister ik naar een straatorkestje in de buurt, wat in realiteit een Franse zender blijkt te zijn. Damn you behangetje en damn you radio! Ik vind het bijna jammer dat de bediening Nederlands spreekt, een boekje Wat & Hoe Taalgids Frans had niet misstaan op mijn kleine tafeltje.

Als mijn buikje gevuld is en mijn blog af, pak ik mijn biezen en ga ik afrekenen. Ik lach om het kleine meisje naast me, dat door spelen en kruipen op de bank enorm statisch haar heeft gekregen. Het staat alle kanten op, maar de ouders zien het niet, want zij zitten te socializen met een ander jong stel tegenover hen.
‘With love from Paris’ staat op het kaartje dat bij mijn lunch zat. Die gaat mee, want oh, Madeleine… Je t’adore!

Cafe Madeleine
Valkenbosplein 10
Openingstijden:
Maandag: 10:00 – 19:00
Dinsdag: 8:00 – 19:00
Woensdag: 8:00 – 19:00
Donderdag: 8:00 – 19:00
Vrijdag: 8:00 – 19:00
Zaterdag: 10:00 – 19:00
Zondag: 10:00 – 19:00

  • Janna

    Dat ziet eruit als een onwijs gezellig café met heerlijk eten! Volgende keer dat ik in Den Haag ben, ga ik daar even langs! Sowieso vind ik je blog erg leuk :)

    PS. Het is vrij ingewikkeld om een reactie bij je te plaatsen. Je moet eerst verifiëren via e-mail. Ik weet niet of je dit expres hebt gedaan, maar anders zou ik het misschien veranderen!