Zoveel te doen in augustus (deel 1)

IMG_2694

Augustus treats you well. Deze vakantiemaand zit weer bommetjevol leuke activiteiten. Het is als een colafles die op springen staat door het schudden, ik haal de dop er voorzichtig van af en schenk de eerste halve maand voor je in.

t/m 16 augustus: Anton Corbijn in het Fotomuseum
Helaas heb ik Anton Corbijn’s expo in het Gemeentemuseum gemist. Daarom moet ik mijn laatste kans grijpen in het Fotomuseum, waar de tentoonstelling 1-2-3-4 te zien is. Meer dan 300 bandfoto’s hangen aan de muur te wachten om bekeken te worden.

IMG_2442.JPG

t/m 20 augustus: DIS, expositie in het Atrium
Als je toch in het centrum bent, fiets dan even langs het Stadhuis. Er is een prima kunstexpositie te zien, geïnspireerd door het gedicht DIS. Ik heb er alvast een kijkje genomen. Geen hoogtepuntje, wel goed voor je culturele karmapunten.

t/m 30 augustus: Vormidable, kunst op het Lange Voorhout
Elk jaar tonen beeldende kunstenaars hun grote werken op het Lange Voorhout. Vorig jaar was er het briljante Grandeur, dit jaar heet het Vormidable. Ik kan je mijn mening nog niet geven, maar als hij net zo indrukwekkend is als vorig jaar, is het een must-see.

1 augustus: Schollenpop
Al 18 jaar vaste prik op het Zuiderstrand in Scheveningen: Schollenpop! Afgelopen jaren hebben ze vaak last gehad van slecht weer, dus ik gun ze zo erg een zonnige drukke dag! Een uniek festival op het strand, met internationale en lokale namen (o.a. Novastar, The Deaf en The Indien), daar moet je wel heen!

IMG_2696

6 t/m 30 augustus: Oh Die Zee
Soms zie je van die activiteiten waarvan je denkt: wáárom weet niemand dit?! Zo ook Oh Die Zee. Grote kans dat je daar nog niet van hebt gehoord, en dat is zonde. Het is een audiowandeling door duinen die het verhaal van Odyssee vertellen. Je huurt een mp3 speler voor €7,50, vervolgens wandel je twee uur langs unieke duinplekjes. Cool toch? Lees hier alles over Oh Die Zee

14, 15, 21 en 22 augustus: Vuurwerkfestival Scheveningen
Dat er in augustus vuurwerk te zien is in Scheveningen, wist je wellicht al. Maar wist je ook dat het een battle is tussen 8 landen? Elke avond strijden twee teams om de mooiste show. Dus regel die date en staar samen romantisch met open mond naar boven. Tip: regel een dekentje en een flesje wijn, zodat het vuurwerk thuis ook nog voortzet. Knipoog.

15 augustus: Fietsbelfestival
Het fietsbelfestival. Een gemeentelijk initiatief waarvan we allemaal denken: are you serious?! Een festival organiseren over een van de meest voor zich sprekende objecten uit het vervoer lijkt me wat overbodig, maar wellicht krijgen we de nieuwste high tech fietsclaxons te zien.

IMG_0835

16 augustus: Swan Market op Kerkplein
Het blijft leuk, het struinen over de Swan Market. De afgelopen keer kocht ik er zelfgemaakte bloesemhoning, geitenkaasworst en mueslikoekjes, probeer dat maar eens in de Albert Heijn te vinden.

Over twee weken deel ik de andere tips met je.
Heb jij nog tips die ik heb gemist? Laat het me hieronder weten!

Foto in header: Rob Kints