Wat te doen in maart? Mijn tips!

IMG_2159.JPG

Ik keek naar mijn agenda voor maart. Leeg. Mijn agenda is normaal de bron voor de tips, dus ik dacht even dat het een saaie maand zou worden. Maar na goed speurwerk en tips via Twitter heb ik toch weer een mooi stel aanraders bij elkaar verzameld, onder andere St. Patricks Day. Laat maart maar komen!

Heel maart: Burgers & Beers
Vergeet die zooi van de Maccie D of Kentucky of Burger Kingdingeling. En ja, vergeet ook je vertrouwde Heineken even. De Zwarte Ruiter serveert elke week een nieuwe burger met een bijpassend speciaalbiertje voor €13,50. Ook onze Haagse bierfavoriet Kompaan komt natuurlijk voorbij. Dát noem ik nou een Big Tasty.

1 maart: Laatste dag Rothko in het Gemeentemuseum
Ik heb hem al eerder getipt, maar omdat ik vind dat je dit écht gezien moet hebben en het op 1 maart bovendien je laatste kans is, zeg ik het gewoon nog een keer: Jongens: Ga.naar.Mark.Rothko.

IMG_2015.JPG

6 maart: strandtenten weer open!
Bijna alle strandtenten zijn inmiddels weer opgetuigd en klaar voor hete zonnige dagen. En ook op mindere dagen kun je er prima terecht, in veel strandtenten kun je er binnen warmpjes bij zitten, lekker lunchen of gewoon eens ‘thuis’werken. Mijn collega B en ik hebben al bedacht: binnenkort zitten wij te werken met uitzicht op zee en de laptop op schoot. Kan niet wachten!

8 maart: CPC-loop
Handig om hier rekening mee te houden. Want 1) ik heb de City-Pier-City twee jaar geleden gelopen en elk paar aanmoedigende klappende handen zijn welkom. Zonder de support van de toeschouwers zou ik het niet hebben gered. En 2) het verkeer in de stad is ontregeld door dit grootste Haagse sportevenement. Dus even iets eerder van huis gaan als je ergens op tijd wilt zijn!

14 maart: F.A.S.T. End Of Winter Festival
Zeg maar doei tegen die ijzige kou die we nu wel zat zijn met z’n allen. Onder andere Friends of the Family, Pat Smith, Piñata en Playground Zer0 (zie video hieronder) helpen je uit je winterdepressie. Het wordt een fijn festival, dat kan niet anders! Kaartjes kosten €12,50 in de voorverkoop en 15 euro aan de deur.

15 maart: Wijnspijs Culinaire Wandeling
Wat vind ik dit een leuk concept: op zondagmiddag lekker door Den Haag wandelen, wijn drinken en lekkere hapjes eten! Met Wijnspijs loop je o.a. door de Zeestraat, Javastraat en de Denneweg, waar zeven restaurantjes een glas wijn en goede spijs voor je hebben klaar staan. Een kaartje kost €55 euro.

15 maart St. Patricks Day op de Grote Markt
Voor mij elk jaar vaste prik: St. Patricks Day Festival op de Grote Markt. Op deze dag wordt mijn favoriete stekkie overgenomen door Ieren, klavertjes-vier en keltische muziek, en dat is errug gezellig. Helaas heb ik er nog nooit het bekende groene bier gezien, daarvoor moet je de Schoolstraat uitlopen naar de Ierse pub Fiddler.

IMG_2154.JPG

24 maart: stem op mij!
Ik vind het heerlijk om over Den Haag te bloggen. Ik raak er niet over uitgeschreven! Maar nu heb ik de kans om twee weken bloggend door heel Europa te reizen… Ik sta al erg hoog in de ranking, maar het is superspannend, ik heb jouw stem hard nodig! Stemmen kan tot uiterlijk 24 maart. Het duurt 30 seconden en is spamvrij, dus stem op mij!. Mail mij een screenshot van je stem, onder mijn stemmers verloot ik een DenHaagBlog-tas!

20 t/m 28 maart: Movies That Matter-festival
Verwacht hier niet de grootste blockbusters. Dit filmfestival wil bezoekers aan het denken zetten over mensenrechten. Want hoe staat het daar eigenlijk mee? Films zijn een krachtig medium om hier het debat over aan te wakkeren. Dus koop een kaartje voor een van de films of laat je eerst even overtuigen door de indrukwekkende trailer:

29 maart: Flagship Market (nieuw toegevoegd!)
De Home Made Market in het Zeeheldenkwartier maakt plaats voor een nieuwe markt: Flagship Market. Even gezellig, maar net iets selectiever op de deelnemers. Volgens mij ligt de focus nu iets meer op design, maar daar zal ik 29 maart pas echt achter komen!

Veel plezier deze maand! Missen jullie nog tips? Laat het me dan weten! En… niet vergeten te stemmen he :)