Wat te doen in augustus?

Er is zoveel leuks te doen in Den Haag. Ben je de kluts even kwijt? Ik zet het graag op een rijtje voor je!

foto 1

Ik was voor het Wateringse festival Waterpop bestuurslid Publiciteit en dat betekende dat ik daar even heel veel tijd aan kwijt was. Helaas heb ik jullie dus niet kunnen tippen over het Kompaan Bier F.A.S.T.-ival en Schollenpop. Maar, niet getreurd, we zijn pas op de helft van augustus. Ik heb nog zes leuke tips voor je:

Open Air Cinema (t/m 29 augustus)

Elke donderdag en vrijdag in augustus kun je van mooie films genieten onder de sterrenhemel. Hoe gaaf is dat! Op de donderdagen ben je welkom in het Humanity House. Ik probeer zelf 21 augustus naar de Nederlandse film Wolf te gaan, maar het lijkt me ook te gek om The Kite Runner (28 augustus) te zien.
Op vrijdagen ben je welkom in het Nutshuis, waar onder andere het experimentele Love Steaks te zien is.
Bang voor slecht weer? Is niet nodig: bij nattigheid verhuizen de filmrol en popcorn gewoon naar binnen.

Foto, zie hierboven: Nutshuis Facebook

Grandeur (t/m 31 augustus)

Toen ik onderweg was naar de antiekmarkt, schreef ik al dat er vaak kunstwerken staan op het Lange Voorhout. En inderdaad, tot eind augustus kun je je ogen weer uitkijken! De Grandeur-expositie laat je verschillende soorten beeldhouwkunst zien. Sowieso is een wandeling over het Lange Voorhout al prachtig, maar dit maakt het nog gaver. Beelden staan naast je en hangen boven je. En denk bij beelden niet alleen aan saaie uit steen geslepen vormen. Het gaafste stuk vind ik namelijk de immense (!) witte tuinset, die iedereen wel kent.
foto 2

Foto: twitter @museumbaz

Mute Sounds Festival (22, 23 en 24 augustus)

Confession: ik ben nog nooit naar Mutesounds geweest, maar ben echt reuzebenieuwd naar dit festival! Mutesounds is een festival voor doven, slechthorenden en ook voor horenden. Dat sommigen de muziek niet kunnen horen, betekent niet dat zij het feestje missen: op verschillende andere manieren dan geluid wordt de emotie en beat van de muziek overgebracht. Denk aan lichteffecten, trillingen die voelbaar zijn, dansers die de muziek naar bewegingen vertalen.
Op 22 augustus is de kick-off party, op 23 augustus de festivaldag en op 24 augustus zijn de kids welkom in F.A.S.T. in Scheveningen.
foto 4

Foto: Mutesounds Facebook

Big Texas BBQ Party (29 en 30 aug)

Ik denk dat de mensen bij De Grote Markt de politie bellen als ik er een week niet gesignaleerd ben. Het is gewoon een topplek om een biertje of een cocktail te drinken, of een Pad Thai te eten, en als er een evenement wordt georganiseerd, ben ik er zéker bij. Zo ook bij de Big Texas BBQ Party. Zo’n naam alleen al doet je het water je in de mond lopen. Terwijl de mannen van de Grote Markt het vlees laten sissen op de BBQ, laten bands als The Small Crooks hun mix van
bluesgrass, country, roots en swing horen.

Jazz in de Gracht (28, 29 en 30 augustus)

Wat hoop ik op lekker weer in dit weekend, want dat is de laatste factor die dit event compleet maakt. De overige ingrediënten zijn er al: gezellige mensen, goede jazzmuziek, fijne bootjes en schuiten en lekkere biertjes. Dit alles vindt plaats op en rond de Bierkade.

foto 3

Vintage Markt (31 augustus)

Voor het eerst op de Grote Markt: De Vintage Markt! Van 12:00 tot 18:00 kun je hier terecht voor tweedehands kleding, boeken, interieurspullen, vinyl platen, tassen, sieraden… Kortom: alles wat je verwacht van een vintagemarkt. Ik ben benieuwd!

Veel plezier in augustus!