Mijn favoriete afhaal: Waroeng Soeboer

Mijn eerste blog starten met op mijn schoot mijn lievelingsafhaal: indo van Waroeng Soeboer! Lees snel verder waarom ik hier ongeveer elke week kom.
Waroeng Soeboer

In 2011 heb ik een reis gemaakt door Bali, een land met natuurlijk heerlijk eten. Eenmaal thuis viel mijn oog op Waroeng Soeboer. Deze toko zit op 20 meter afstand van mijn huis, maar nog nooit eerder was ik naar binnen gestapt. Ik wist duidelijk niet wat ik miste: het eten wat ik afhaalde kwam qua smaak verrassend dichtbij hetgeen dat op het Indonesische eiland heb gegeten.

Afhalen bij Waroeng Soeboer in de Piet Heinstraat

Bij Waroeng Soeboer is het een plezier om binnen te komen. Het mooie strakke interieur, de enorme keus en de vriendelijke mensen zorgen ervoor dat je niet kunt wachten om te bestellen. Ik bestel eigenlijk bijna altijd de gado gado (want: op maandag lekker balansen met deze groentemaaltijd voor €4,50), maar wanneer ik flinke trek heb, bestel ik de ‘vaste samenstelling’: een bak met miehoen, boontjes, rund en een mild eitje voor vijf euro. En, als ik in gedachten echt terug naar Bali wil gaan, pak ik er een Bintang-biertje bij. Dit gaat altijd mee naar huis, maar je kunt het ook prima aan een van de tafeltjes eten.

20140520-202903-73743713.jpg

Alle gerechten zijn supersmakelijk. Ik ben geen liefhebber van pittig eten, bij het kleinste pepertje vlieg ik al uit de bocht, maar vrienden die ik hier naartoe neem als ik weer eens geen zin heb om te koken (dat heb ik namelijk nooit), houden wel van een beetje sambal. Ook zij zijn laaiend enthousiast over hun Indonesische hap. Zolang zij smikkelen van mijn afhaalmaaltijd raak ik mijn pannen niet aan.
Ook fijn: na een lange werkdag eet ik graag mijn bestelde eten op aan een van de tafeltjes die net het laatste straaltje zon van de straat opvangen.

Spekkoek van Waroeng Soeboer

Ik kan de verleiding vaak weerstaan. Maar soms hoor ik mezelf na de vraag “Gado Gado, en verder nog iets?” ineens overenthousiast roepen: “JA SPEKKOEK!”. Zeg nu zelf, dit mooie cakeje vraagt er toch om om meegenomen te worden?

Waroeng Soeboer
Piet Heinstraat 114
Openingstijden:
Maandag – zondag 11:00 – 21:00