Verschillende gezichten van het Vredespaleis (+ winnen!)

Het Vredespaleis heeft een bijzondere aantrekkingskracht op me. Ik ga er vaak heen, op verschillende momenten. Ik raad je aan om dat ook eens te doen tijdens het  Just Peace weekend! Je kunt, naast dit paleisje bezoeken, ook op andere manieren de vrede vieren. Bijvoorbeeld bij het Pop meets Peace college van Leo Blokhuis, lees verder hoe je kaarten kunt winnen!

IMG_1307-0.JPG

07:20 – mijn doordeweekse hardlooprondje
Zo ongeveer om de dag loop ik ’s ochtends voor werk graag een rondje hard. Soms over het Lange Voorhout, soms langs Madurodam en soms langs het statige Vredespaleis. De roze lucht, de frisse ochtendwind, de wijzers van de klok die het licht vangen van de opkomende zon… Je kunt niet ontkennen dat het een plaatje is, zo rustig in het ochtendgloren, toch?
Ietwat overmoedig heb ik me een poosje terug ingeschreven voor de Vredesloop, die zaterdag rond het Vredespaleis plaats vindt. Dat betekent dat ik 10 kilometers moet hollen onder het toeziend oog van de minder sportieve voyeurs… Ach, we zien wel hoe het gaat.

IMG_1297.JPG

14:35 – toeristje spelen op een zaterdagmiddag
Veel drukker is het op een willekeurige zaterdagmiddag. Bus na bus dropt zijn lading toeristen, die dit paleis op de gevoelige plaat willen leggen. Ik doe soms alsof ik ook een touringcar uit loop, en selfie er dan op los. Om erna wat te lunchen bij Blossom, dat toch om de hoek is.

20140525-121152-43912843.jpg

23:50 – terug van vakantie
Na bijvoorbeeld een vakantie word ik wel eens als een prinses thuisgebracht. En aangezien zelfbekroonde koninklijkheden natuurlijk niet thuishoren in een spreekwoordelijk hondenhok (zie mijn persoonlijke omschrijving), word ik graag afgezet voor dit niet onverdienstelijke stulpje. Want wat vind ik het een prachtig gezicht, dit voelt echt als thuis komen. Helaas heb ik nog nooit en sleutel onder een mat gevonden, dus loop ik erna altijd weer naar mijn eigen nest.

20140525-121153-43913022.jpg

Just Peace Weekend: win kaarten!
Van 19 tot en met 21 september zijn er verschillende activiteiten rondom het thema ‘vrede’, onder andere in en rond het Vredespaleis. Als ik het programma bekijk, denk ik dat de film in de tuin van het paleis een aanrader is.
Een ander onderdeel van dit mooie weekend is het Pop meets Peace-college door popconnaisseur Leo Blokhuis in het Paard van Troje. Daar kijk ik ontzettend naar uit! Wil jij hier ook heen? Kaarten zijn nog te koop, maar ik verloot ook een setje van 2 kaarten (inclusief 4 consumptiemunten) onder alle nieuwsbriefinschrijvers! Deze vind je rechts, of scroll op je telefoon even naar beneden. Schrijf je in, en je krijgt voortaan een melding wanneer er een nieuw blog online staat. Zaterdag om 17:00 kies ik een winnaar, die krijgt meteen de kaartjes in zijn of haar mailbox. Succes!

Vredespaleis
Carnegieplein 2
Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00, maandag gesloten.

Just Peace Weekend
19 t/m 21 september
Bekijk het programma