Vanavond wordt er VISSCH gegeten

Dit weekend staat bol van de leuke dingen. Een daarvan is het nieuwe culinaire festival VISSCH. Ik ben er de eerste avond een vorkje gaan prikken en raad je aan om hetzelfde te doen!

IMG_0942.JPG

VISSCH stond ook op mijn lijstje van de leuke dingen die te doen zijn in september. Vriendinnetje M is ook erg nieuwsgierig, dus we spreken af op het festivalterrein.
Ik zet mijn fiets tussen de andere barrels, haal een toegangskaartje voor 5 euro en bestel er meteen 10 parels bij. Niet om mezelf of een ander cadeau te doen, maar omdat dat hier het betaalmiddel is.

IMG_0933.JPG

Ik loop met links van mij de tenten van verschillende restaurants en rechts van mij de mooie haven. Het ruikt hier heerlijk, naar goed bereide vis. Ik heb al de hele dag een liedje van de Jeugd van Tegenwoordig in mijn hoofd. “Vanavond wordt er vis gegeten” zullen ze alleen nooit zo letterlijk bedoeld hebben.

IMG_0934.JPG

Ik zie M zitten bij Patagonia. Natuurlijk, het wijntje is al besteld. De kaart loert naar ons, dus wij doen niet moeilijk en loeren terug. De bediening is aan tafel, fijn! We hebben ons oog laten vallen op de pescaditos fritos: krokant gebakken spiering met huisgemaakte aioli. Ik ben erg nieuwsgierig, nog nooit heb ik het op, maar vertrouw op de vastberadenheid van M, die overigens later toegeeft dat ze het ook nog nooit heeft gegeten.

IMG_0935.JPG

Als we wachten op ons eten, kletsen we en kijken we om ons heen. Het is hier net een groot buurtfeest van de Scheveningers: overal mooi gebruinde schollenkoppen, mannen met wilde lange surfmanen en genietende mooie meiden.

IMG_0937.JPG

Ja, het is wat chaotisch in de bediening op deze eerste avond, en het duurt allemaal een beetje lang. Maar wat geeft het als je goede wijn uit een mooi glas drinkt? Na een tijdje krijgen we dan onze spiering. Ik vraag me af: eet je dit met kop en al. Het antwoord is ‘ja’, dus hop, smikkelen maar. En wat is het lekker!

IMG_0939.JPG

Dan gaan we naar Splendid, die vandaag een akoestische set speelt voor een klein publiek. Maar wat is het fijn: hun relaxede muziek, ontspannen mensen, een mooi uitzicht. Zucht, dit wil een mens toch elke dag?
Na Splendid halen we nog wat parels bij, om los te gaan bij Catch by Simonis: wijn, oesters, sushi, en nog een keer sushi. Sjongejonge hee, wat een feestje op mijn tong!

IMG_0943.JPG

Mensen die niet van vis, sushi of oesters houden zijn echt knettergek, of hebben nog nooit goede kwaliteit op. Als je jezelf in de eerste categorie: dat geeft niet, iedereen zijn manco. Maar val je onder de laatste, beveel ik je om nog dit weekend naar VISSCH te gaan.

IMG_0938.JPG

VISSCH
Vissershavenweg
Vrijdag 5 september: 17:00 tot 23:00 uur
Zaterdag 6 september: 13:00 tot 23:00 uur
Zondag 7 september: 13:00 tot 22:00 uur