Update: stilte en bloggen in 8 Europese steden

Stilte op het blog, maar genoeg blogstuff going on! Ik wil je even updaten waarom ik afgelopen week niets gepost heb. En ik heb grootse plannen: bloggen in 8 Europese steden. Ik heb alleen een minuutje van je tijd nodig.

(null)

Al snel na het starten van mijn blog had ik het voornemen om minstens een, maar het liefst twee keer per week te bloggen. Er is immers genoeg te doen in Den Haag, dus dat zou makkelijk lukken. En dat ging heel goed, tot twee weken geleden. Niks ergs hoor, ik leg je alleen even uit waarom. Oh, en geen behoefte aan de hele update, behalve naar het 8 Europese-steden-verhaal? Klik dan om daar direct naartoe te scrollen.

Bloggen werkt aanstekelijk!

Het bloggen over Den Haag brengt mij steeds leukere dingen. Ik heb er enorm veel plezier in! Dat viel ook op bij mijn werk bij T-Mobile. Daar ben ik uitgenodigd voor de nieuw opgezette blogredactie, en voordat ik het wist, waren we het blog enorm aan het professionaliseren. Naast artikelen schrijven ben ik ook druk bezig met de ‘achterkant’: zorgen dat anderen ook enthousiast worden over bloggen, SEO-optimalisatie en doorontwikkeling van WordPress. Eigenlijk hetzelfde als wat ik voor mijn eigen blog doe!

Ook vind ik het te gek om anderen te inspireren. Zo zijn meerdere vrienden en kennissen naar me toe gekomen met allemaal dezelfde vraag: “Ik wil eigenlijk ook bloggen, maar waar moet ik beginnen?”. Twee daarvan, Niels en Myrthe, hebben inmiddels een gastblog geschreven. We zijn aan het kijken of we binnenkort bij elkaar kunnen komen, om onder het genot van een bakkie elkaar tips & tricks te geven. Super, toch?

Videocontent maken is gaaf. En tijdrovend.

Drie weken geleden kwam er redelijk spontaan nóg een toffe kans op werk: samen met een collega ben ik twee weken lang intensief gecoacht om video-content te maken. Van nul komma nul kennis (ok, misschien 0,5 door mijn jaartje opleiding Theater-, Film- en Televisiewetenschappen) stond er in twee weken een ruim 4 minuten durende film, helemaal gescript, gefilmd en geregisseerd door ons. Ik kan je vertellen: dat was moordwerk. Er zijn net geen doden gevallen, maar wel tot lang in de avond en in het weekend doorgewerkt. Doodop waren we.

In mijn achterhoofd speelde afgelopen week ook het idee: videocontent… is dat misschien iets voor op DenHaagBlog.nl? Ik heb het nog niet helemaal uitgevogeld, maar wie weet komt het snel.

Mijn punt!

En daar kom ik bij mijn punt (jaja, het duurde even): als je elke avond en in het weekend werkt, heb je simpelweg geen tijd om leuke dingen in Den Haag te doen, laat staan er over te bloggen. Normaal plan ik vooruit, maar dit videoproject kwam zo plotseling, dat ik dat niet heb kunnen doen. Daar baal ik enorm van. Weg continuïteit. Maarrrr: ik ga de draad weer oppakken, beloofd! Er staan weer genoeg leuke dingen op de planning, dus blogtechnisch komt het weer helemaal goed.

Bloggen in Europa:

Stem en maak kans op een DenHaagBlog-tas

Collega Arianne schreef een blog over mij. Ik voel me super-vereerd (en het was meteen de motivatie om dit blog te schrijven). Ze zegt: “Renée gaat heel erg stralen als het over bloggen gaat”. En zo voelt het ook, ik vind het te gek om te doen. Voor mijn eigen DenHaagBlog.nl, voor T-Mobile en binnenkort hopelijk voor Eindhoven Airport. Collega Ruud tipte me namelijk deze contest. Prijs? Twee weken lang door Europa reizen met een professionele blogger als coach, om over acht gave steden te bloggen. HOE TE GEK IS DAT. Ik wil het zó graag!

Dus: geef mij je stem, ik geef je er mooie blogs voor terug. Ga naar mijn profiel, stem en bevestig je mailadres. That’s all, folks. Al zou ik het waarderen als je mijn profiel ook nog eens deelt, maar dat is helemaal up to you!

Oké, voor wat hoort wat. Heb je gestemd? Maak dan een screenshotje van je stem (die je ziet na het klikken op de link in de bevestigingsmail) en mail die naar renee@denhaagblog.nl. Onder de stemmers verloot ik een DenHaagBlog-tas!


Als ik win, garandeer ik je dat ik vooruit werk met DenHaagBlog. Geen stomme stiltes meer op dit blog, terwijl ik vliegend door heel Europa ga. Om vervolgens terug te keren naar de mooiste stad die er is: Den Haag.