Mijn tips voor jouw juli

zon

We zitten met z’n allen in een vreselijke hittegolf. Een kleinigheidje hou je altijd. Wees blij dat het niet met bakken uit de hemel valt, want in juli is er weer zóveel leuks te doen!

1 t/m 5 juli: Zeeheldenfestival
Helaas, ik woon niet meer in de leukste wijk van Den Haag. Dat betekent dat ik gelukkig groter ga wonen, maar ook dat ik de gezelligheid van dit buurtfestivalletje moet missen onder mijn raam. De biertjes smaken altijd bijzonder lekker bij dit gemoedelijke festival, dus: tik die tap aan!

3 t/m 12 juli: De Parade
Ik verbaas me er altijd over dat De Parade wat onopgemerkt blijft. De buzz om dit wonderlijke event begint altijd pas op stoom te komen als het al wat dagen gaande is. Ik heb een tip: ga naar Partymonster. Al is het alleen maar om de getalenteerde Nik van den Berg op muziek van Joost van Bellen en outfit van Bas Kosters te zien. Of snack een eind weg bij de Haute Friture.

5 juli: Home Made Market XL
Met mijn nieuwe huisje in zicht heb ik een legitieme reden om alle marktjes af te struinen voor interieur-inspiratie. Deze editie is te vinden in de Fred, en dat betekent: véééél kraampjes. Lekker sjokken en neuzen met z’n allen, nu al zin in!

9 juli: Rommelmarkt Dr Anton Philipszaal 
Nu het betonnen, maar van binnen mooie Zuiderstrandtheater officieel geopend is, is het tijd om de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater op te ruimen. En wat doe je met spullen die je niet mee verhuist? Juist, die verkoop je op een rommelmarkt. Ik hoop mooi meubilair en een toffe poster te scoren voor mijn nieuwe huis, dus je zult mij op donderdag 9 juli tussen 12:00 en 17:00 zeker in het Lucent Danstheater vinden.

17 t/m 19 juli: Gebakken Peren
Je had al Trek, Vissch, het Street Food Festival en Rrrrollend Den Haag, maar er komt een nieuw food festival naar Den Haag: Gebakken Peren. Ze kunnen er zelf nog weinig over zeggen: “We zijn druk bezig met het verkrijgen van de nodige vergunningen. Met die reden moeten we de precieze locatie nog even spannend houden.” Ik ben niet vies van iets nieuws, zeker niet als het om eten gaat. Dus daarom staat ‘ie bij mij in de agenda!

17 t/m 19 juli: Summertime Festival
Wereldmuziek, jazz, modern en klassiek. Gooi het bij elkaar, en je hebt een mix die net zo goed smaakt als een ijskoude zomercocktail waar de druppeltjes tegen het koude glas aan zitten. Je begrijpt het: het is tijd voor het Summertime Festival op de Grote Markt. Als ik jou was, zou ik daar een Porn Star Martini bij de Vavoom bij bestellen.

18 juli: This Is Summer Festival
Waarom ook niet, in hetzelfde weekend twee festivals met nagenoeg dezelfde naam. Deze variant vindt plaats op het Scheveningse strand, bij FAST. En holy cannoly, de namen zijn goe-oe-oed! Denk My Baby, Woot, Will and The People en natuurlijk Scheveningse heerlijkheid Pat Smith.

IMG_0832

19 juli: Swan Market
De Swan Market is uit Rotterdam komen overwaaien, en is volgens mij iets meer op meiden tussen 20 en 30 jaar gericht. Denk: armbandjes, laarzen, kaarten, frutsels, kraaltjes, en dat soort meuk waarvan je je later afvraagt of je het wel echt nodig had. Het antwoord is vaak nee. Toch moet je naar deze markt gaan, hoor. Het is gewoon zo gezellig.

26 juli: Flagship Market
Marktjes in overvloed in de zomer. Deze is wat meer hipster en op design gericht. En hij is in het Zeeheldenkwartier, dus geen reden om niet te gaan. I love het Zeeheldenkwartier, maar dat was wellicht al lang duidelijk.

image_2

30 juli: Bios in de Buitenlucht: No Man’s Land
Vorig jaar was ik ook bij deze bijzondere bioscoop. Heb je een date? Neem hem of haar hiermee naartoe en bestel dan ook die picknickmand. Het is een knus avondje met een film waar je na afloop een goed gesprek over kunt hebben. Want hier krijg je geen platte Hollywood-komedie te zien. No Man’s Land (welke een 8 krijgt op IMDB) is een oorlogsdrama die je aan het denken zet.
Bios in de Buitenlucht loopt nog tot eind augustus.

31 juli: Jam de la Creme Festival
Op Strand Zuid wordt jaarlijks dit jam-festiva georganiseerd. Standaard een goede vibe, daar! Dit keer komen onder andere Sue the Night en The Miseries naar onze kust. Die laatste band is de nieuwe formatie van Tim Knol en heb ik eerder al de tent af zien rocken. Dus ik weet: die wil je zien!

Ik ben natuurlijk erg benieuwd welke tip jij in jouw agenda zet. Laat het weten in de reacties!