Tips voor november

Wat was oktober leuk, het is echt een van mijn favoriete maanden in Den Haag! Een maand vol muziek, wat hou ik daar toch van. November daarentegen is gevuld met andere toffe dingen: er wordt geluld, gebokst, hardgelopen en nog meer. Ik geef je alvast een paar tips voor de eerste week van november!

IMG_1596.JPG

Opera Carmen (1 november)
Een tijdje terug ging ik naar de opera Carmen en had weer kippenvel tot tussen mijn billen. Dat is een heerlijk gevoel hoor, en dat gun ik iedereen. Toevallig zag ik dat Pathé live (!) opera’s streamt vanaf het Metropolitan Opera in New York, waaronder deze geweldige uitvoering. Je betaalt €32,50, maar krijgt dan wel een pauzedrankje. Vind je het een flinke smak geld, ga dan naar de niet-;live-versie op 14 december, dan ben je 17 en een halve euro kwijt.

IMG_1595.JPG

Food Fight Music All Night (1 november)
Het boksgala is de afsluiter van het I’m Binck festival. Het vindt plaats op dezelfde plek waar de Kompaan Bierproeverij is: een heel vette locatie waar dit stoere feestje goed past. Voor 30 euries heb je een kaartje en kun je eten, dansen, naar vuur kijken op de kade en… je favoriete Muhammad Ali aanmoedigen.

Laan van Meerdervoortloop (2 november)
Feeling sporty? Schrijf je in voor deze 5 op 10 kilometer-loop. Ik heb hem zelf nog nooit gedaan, hij lijkt me echt heel pittig. Lopers trotseren namelijk niet alleen de Laan van Meerdervoort, maar ook een heel stuk strand… Mij niet gezien. Ik doe denk ik mijn dikke jas en sjaal aan, om deze sporty spices aan te moedigen.

IMG_1593.JPG

Puur Gelul in het Paard (2 november)
Dit is wel echt een must voor alle mensen die uit Den Haag komen, hoor. Deze zondagavond staat in het teken van gelul. Gewoon vermakelijk om naar te luisteren, interessant, of echt om tranen met tuiten te lachen. Dit keer komen onder andere Eric Cortin en Howard Komproe gezellie kletsen, rashagenees Boozy (hierboven) is er natuurlijk altijd bij. Net als de Sissies, die in de pauzes rondlopen met worst en kaas. Dus: kopen die kaarten!

Vond je het een beetje een karige tiplijst? Ik kom in november weer terug van mijn Laos-Cambodja-tripje. Dan ga ik meteen op zoek naar nog meer novembertips voor de andere weken van deze koude maand, en schrijf ik er een mooi blog over. Beloofd!
[edit] Daar is ‘ie: mijn blog met nog 11 tips!