Wat te doen in januari voor minder dan 20 euro?

De feestdagen en kerstvakantie zijn voorbij, maar genoeg andere leuke dingen voor de boeg in Den Haag! Ik heb 8 tips voor je geselecteerd voor elk budget: van gratis vermaak tot een avondje uit voor nog geen 20 euro. Zo beginnen we het jaar goed!

IMG_2029.JPG

Heel januari: TodaysArt verlicht Stadhuis en Kurhaus
Te gek dit: elke avond vanaf zes uur zijn het Kurhaus en het Stadhuis bijzonder verlicht. TodaysArt heeft verschillende lichtkunstenaars gevraagd om deze bijzondere klus op zich te nemen, en dat is zeker een kijkje waard. Gratis te zien tot begin februari!

17 januari: 40-UP in het Paard
Ik houd wel van een dansje doen, en verwacht dat dat de komende twintig jaar nog wel zo blijft. Voor de mensen die de leeftijd van 40 al hebben aangetikt en ook wel weer eens ouderwets willen schuren, zonder dat de daggerende heupen van de twintigers in de weg zitten, organiseert Het Paard 40-UP. Mij zul je er niet zien, maar het idee vind ik onwijs leuk. Swingse! (Ticket: 15 euro)

IMG_2025.JPG

21 januari: Soundos & Kees van Amstel in Theater Pepijn
Theater Pepijn is mijn lievelingstheater van Den Haag. Lekker klein, ze schenken er Kompaan bier dat je mee de zaal in mag nemen, na afloop klets je er vaak met de cabaretier van dienst en ze programmeren supertof. Op 21 januari kun je Soundos én Kees van Amstel zien voor maar 13 euro! Da’s geen geld voor een avondje lachend je buikspieren trainen.

23 januari: Shirma Rouse
In het Paard staat Shirma Rouse, die enorme vrouw met een nog heftigere stem. Ze werkt samen met o.a. Trijntje Oosterhuis en Anouk, maar vanavond steelt ze in haar eentje de show. Nog niet overtuigd? Kaartjes voor deze avond kosten 15 euro en zijn zogenaamde ‘No Risk-tickets’: als het niet bevalt, ga je lekker binnen een kwartier naar huis, en dan krijg je gewoon je geld terug.

23 januari: Rayen Panday in Theater Diligentia
Die 23 januari zit echt bomvol. Als Prinsenkind en Shirma Rouse je niet kunnen bekoren, koop dan een kaartje (€17,50) voor Rayen Panday in Diligentia. Ik heb hem een tijdje terug in Toomler gezien, waar hij zichzelf voor de grap verbeterde: “… en toen kwam ik met de auto, meteen getankt. Uh, nee, getonken!”. Gevalletje had-je-bij-moeten-zijn, en gelukkig kan dat de 23e!

IMG_2023.JPG

23 januari: Prinsenkind in het Paard Café
Prinsenkind gaat hard. Dat kon je al zien in mijn blog over De Supermarkt, en nu staat ‘ie in het Paard Café. De snoeiharde beats komen van San Holo, en af en toe doen Tim Hofman of The Greyness, zijn maatje uit de band F, mee. Ik vraag me af of het Paard Café goed verzekerd is, want ik weet zeker: de boel gaat eraan! Oh, en de toegang is trouwens voor kratizzz!

24 januari: Elementary Penguins in het Paard
Everbody knows my name, especially on the dancefloor! Veel catchy-er krijg je het niet, hoor. Bij het zien van de clip wil je al met de voetjes van de vloer. Ik ben erg benieuwd hoe de mannen van Elementary Penguins live in het Paard zijn, maar voor de zekerheid doe ik mijn danspakkie aan! (Ticket: 10 euro)

IMG_2015.JPG

Nu te zien tot 1 maart: Mark Rothko in het Gemeentemuseum
Onlangs ben ik naar de expositie van Mark Rothko geweest en ik vond het ontzettend indrukwekkend. Begin 2015 goed, haal je kunstzinnige hart eens op in het mooie Gemeentemuseum en aanschouw de geweldige werken van Rothko! (Ticket: 17 euro)

Voor zover al mijn januari-tips die geen aanslag zijn op je portemonnee. Ik heb trouwens nog meer tips die je Haagse leventje was budgetvriendelijker maken.
Heb jij nog een januari-tip die niet mag ontbreken? Laat het weten in een reactie!

Foto Stadhuis: Richard Mulder