6 tips voor februari

Ik heb ze weer voor je: tips voor de maand februari. Met dit keer veel muziek en beweging: denk aan een dansfestival, een optreden van Afterpartees of Chinees Nieuwjaar! Je hoeft je ook deze maand weer niet te vervelen :-)

tips februari

Cadance (t/m 15 februari)
In Korzo, Theater aan het Spui, het Lucent Danstheater en zelfs Hotel des Indes worden twee weken lang mooie dansvoorstellingen gegeven. Ik ga altijd veel te weinig naar dit soort mooie avonden, puur omdat het een beetje langs me heen gaat. Maar er is zoveel keus (bekijk de agenda), en ik weet het nu op tijd, dus ik weet zeker: ik ga!

(null)
Foto: Erik Luyten Photography

Afterpartees in het Paard (6 februari)
Ik heb deze band nu twee opeenvolgende jaren gezien op Noorderslag (foto hierboven) en weet inmiddels: die gasten bouwen een feestje waar zaken gesloopt moeten worden. Ze springen van het podium af, laten hun gitaren scheuren en het zweet van hun hoofden lopen, en coveren met behoud van hun boeffies-imago zelfs Taylor Swifts’ ‘Shake it off’. Kaartje kopen voor Afterpartees dus.

Spelletjesavond HomeTown (13 februari)
Er gaat bij mij geen vakantie voorbij zonder spelletjes. Favorieten van het moment zijn 30 Seconds en Set, al doet de app Heads Up (een soort Wie Ben Ik) het ook erg goed. Koffiezaak/wijnbar HomeTown kietelt de liefhebber met een vrijdagavond spelletjes spelen! Ik ben enorm benieuwd wat voor mensen die avond trekt, ik heb inmiddels alvast een spelletjesbuddy geregeld :-)

(null)

StuKaFest (19 februari)
StuKaFest (een lekker bekkende afkorting voor studentenkamerfestival) wordt dit jaar in maar liefst 14 steden georganiseerd. Je staat dan daadwerkelijk in iemands kamer naar een optreden te kijken! Mijn tips: de dansvoorstelling Aight in de kamer van Jantine, het spoken word optreden van Guus van der Steen in Thijs’ hok, of het altijd goede Friends of the Family in het stulpje van Tessa. Oh, wel even kaarten kopen.

Motorkontje in de Zwarte Ruiter (20 februari)
Yes yes yes! Deze avond alleen maar scheurend gitaarwerk en vuige baslijnen in de Zwarte Ruiter! Gratis entree, lekker bier uit de tap, goede herrie uit de boxen, ik houd ervan. En van de goede naam van de avond!

(null)

Chinees Nieuwjaar (21 februari)
Wees voorbereid op een explosie van kleur en herrie op deze Chinese nieuwjaarsdag! Want met veel knallend vuurwerk wordt het jaar van de geit ingeluid. Vanaf 13:30 kun je in ons eigen Chinatown de bonte optocht zien gaan door Gedempte Burgwal, Chinese poort, Amsterdamse Veerkade en Chinese poort en de Wagenstraat/Bijenkorf. Vanaf 14:30 zijn er diverse activiteiten op het Rabbijn Maarssenplein. Happy new year!

Ik ben benieuwd waar jij in februari heen gaat! Laat het weten in een reactie hieronder, ook als er tips missen.
Altijd de leukste tips ontvangen? Like mijn Facebookpagina of schrijf je in op mijn nieuwsbrief. Op mobiel even naar beneden scrollen (op je desktop: zie de rechterkolom), je mailadres invullen en je ontvangt een mail bij een nieuw blog!