TINK: Loeren naar winterse etalages

Met alleen een simpel kerstboompje voor je winkelruit kom je als winkelier niet meer weg. Om echt op te vallen, moet je grootser uitpakken. TINK The Hague stimuleert Haagse winkeliers om hun spulletjes nog aandachtiger en origineler te stallen. Ik heb de acht mooiste etalages voor je geselecteerd!

TINK Den Haag

Ik hou niet echt van winkelen. Vooral als het om binge-shoppen gaat, heb je aan mij geen goede shopbuddy. De drukte, ongemakkelijke pashokjes en enorme keus duwen mij rechtstreeks het internet op om ontspannen items in mijn mandje te klikken. Window-shoppen vind ik echter best leuk: lekker door de stad lopen of fietsen, en kijken hoe de ondernemers een mooi sfeertje creëren in hun etalage.

IMG_1777.JPG
Etalage van Juffrouw Jacoba

Op Facebook zag ik ineens TINK The Hague voorbij komen. TINK is een initiatief van Stichting Marketing Haagse binnenstad en wil hiermee de Hofstad op de kaart zetten als aantrekkelijke Winterstad. Met het thema Snow White zijn 73 winkeliers aan de slag gegaan om hun koopwaar zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.

IMG_1781-0.JPG
Etalage van Eudia

TINK The Hague is overigens een onderdeel van Koning Winter Den Haag. In deze weken kun je je onderdompelen in een sfeervol Den Haag, door bijvoorbeeld te schaatsen bij het Kurhaus, te struinen over de wintermarkt of te kijken naar het wintervuurwerk.

IMG_1776.JPGEtalage van DOK

Ik ben benieuwd en daarom besluit ik na sluitingstijd eens een toertje binnenstad gaan doen. Bij de Bijenkorf haal ik een plattegrondje met alle deelnemende winkels, en met mijn wantjes aan ben ik klaar voor een schitterend sneeuwwit Den Haag.

IMG_1782-0.JPG
Etalage van Vanita

Ik fiets naar de Haagse Bluf en zoek naar indrukwekkende etalages. Bij het zien van de eerste paar ben ik nog niet onder de indruk. Ik begrijp het niet zo goed: zó een groot marketingproject, met veel aandacht en op elke deelnemende winkelruit een grote TINK-sticker. Dan kun je wel meer dan een beetje nepsneeuw of een lading appels in de showroom van je zaak gooien.

IMG_1780.JPG
Etalage van Betjeman & Barton

Via de Passage ga ik naar de Papestraat, ik fiets vervolgens door het Noordeinde en vooruit, ik rij ook nog langs de Denneweg. Toffe en minder goed gelukte presentaties wisselen elkaar af. Het is ook niet altijd makkelijk, maar toch. Lichtjes! Beweging! Show! Uitpakken! Sneeuw! Glitters! Geef me méér glitters!

IMG_1778.JPG
Etalage van Credo Men

Aan het eind van de route vind ik dan de allermooiste etalage: een prachtig liggende Sneeuwwitje, zowat levensecht, met rode appeltjes om haar heen. Oké, ik zie weinig glitters, lampjes en andere kersthysterie, maar het is wel duidelijk: deze winkelier heeft het Snow White-thema echt begrepen!

IMG_1784-0.JPG
Etalage van Miss Pearl Couture

TINK The Hague
Van 8 t/m 26 december door heel de binnenstad van Den Haag
Download de route of bezoek de site van TINK The Hague

IMG_1779.JPG
Etalage van House of Green