Swan Market: kleurrijke lifestylemarkt rond de kerk

De Swan Market heeft al flink terrein gewonnen in Rotterdam. Ik was dus blij verrast dat na de Havenstad het de beurt is aan de Hofstad om kennis te maken met deze lifestylemarkt. Ken jij deze markt nog niet? Zondag 7 september is ‘ie er weer, dus grrrrijp die kans!

IMG_0830.JPG

De eerste kraam die ik tegenkom is van Dolci Baci, Italiaans voor Zoete Kussen. Het verhaal dat de vrouw achter van de kraam vertelt, is dat een Siciliaanse familie de hele dag deze koekjes maakt, met een recept dat generatie op generatie wordt gedeeld.  Ik ben nieuwsgierig, en proef de chocolade variant. Jammer, want die is vrij smaakloos. Dan de naturelle kus: wow! Ik proef echt amandel, maar denk niet meteen aan gevulde koeken. Dit smaakt veel puurder!

IMG_0828.JPG

Goed Gestyled verkoopt industriële en vintage woonaccessoires. De naam is niet gelogen: alles op en rond deze kraam is met feeling neergezet door een fantastische stylist. Bizar gaaf zijn de legerkisten uit Wit-Rusland en de spuitflessen en Hongarije. Het leuke is dat de meid achter Goed Gestyled ook veel weet te vertellen over alle vintage spulletjes.

IMG_0831.JPG

Ik loop verder over de Swan Market en het wemelt van de frutsels. Aan creatieve meiden geen tekort hier! Volgens mij heeft zijn waar in de verkoop onder het mom ‘je hebt nooit genoeg prullaria in je huis staan of armbandjes aan je bungelen’.

IMG_0829.JPG

En dan zie ik het gaafste item van de hele markt: de zogenaamde dino-potten! Dit zijn grote glazen potten die de meiden van Home Circus hebben opgeleukt met een dino bovenop het deksel, en dat gespoten in een kekke kleur. Serieus, dit is de tofste manier om je rijst of pasta op te bergen!

IMG_0833.JPG

Smile & Color verkoopt Peruaanse schoenen die je aan steeds meer voeten ziet zitten. Ze lijken een beetje op Mipacha’s, maar het grootste verschil is de prijs. De schoenen zijn supervrolijk en er wordt ook nog eens een deel van de opbrengst gedoneerd aan Stichting Hope. Ik word helemaal blij van alle printjes, en laat me vertellen dat elk Peruaans dorp z’n eigen symbool en patroon heeft, en daarom elke schoen verschilt.

IMG_0834.JPG

De soundtrack van de Swan Market komt van o.a. Roxy Music. Er worden namelijk echte platen gespeeld. Ik hoor het fijne geluid, inclusief dat authentieke gekraak, uit de platenspeler. Als muziekliefhebber moet ik hier natuurlijk een kijkje nemen. Niet alleen mijn ogen en oren worden gestreeld door de dozen vol elpees, ook mijn neus maakt een spreekwoordelijk sprongetje van de geur van de oude platen.

IMG_0835.JPG

Opvallend is de kleurrijke hoek met twee breedlachende ladies. Het zijn twee zussen met beiden hun eigen kraam. Bij Bandidas kun je terecht voor de Ibiza look, Bohémiens Ibiza  kan voor een bijpassend interieur zorgen. Ik pas een cowboyhoed van Bandidas, en zie meteen een toerist op me afstormen. Of ik op de foto wil met de zus die deze hoeden verkoopt. Ach, we lachen erom, waarom ook niet. Zo komen we nog eens ergens, nou ja, digitaal dan. Daarna neem ik nog een kijkje bij de interieur-zus. Zet je huis vol met haar spul en je hebt nooit meer een bad mood, alle kleurige nepbloemen lachen je tegemoet.

IMG_0836.JPG

Ik blijf in de Ibiza-style als ik bij de stand van Ninety Miles Boots sta. Zoooo gaaf zijn deze laarzen! Helemaal te gek gecustomized naar originele exemplaren, ik wil ze allemaal!

IMG_0838.JPG

Hyper van alle megategekcoole dingen kom ik bij Dutch Urban Factory. De meid die dit runt maakt van ventieltjes, fietskettingen en binnenbanden de meest fantastische tassen. Nou Swan Market, hou op met me, ik wil echt alles kopen hier! Ik ben niet weg te slaan en hoop dat m’n moeder meeleest. I likey likey!

IMG_0839.JPG

Daarna loop ik verder. Ik heb een beetje haast, dus laat de burgers, poffertjes, crêpes, broodjes warme beenham, bapao’s, sushi, en biologisch Indonesische hapjes aan me voorbij gaan.
*Knak*, daar ging mijn ruggengraat. Voor ik het wist, stond ik toch met twee zakjes fudge in mijn handen. Ach, ik ga zo naar mijn omaatje, ze zal het vast lekker vinden bij de thee.

IMG_0841.JPG

Swan Market
7 september rond de Grote Kerk