Herinneringen aan De Supermarkt

Ik ben verdrietig. De laatste dagen van De Supermarkt zijn ingegaan. Wat heb ik daar toch een hoop nachtelijk vermaak gehad. Zullen we leuke herinneringen ophalen van mijn lievelingstent op de Grote Markt? Ik begin met anekdotes en een paar Instagramfoto’s die ik er maakte.

IMG_1999.JPG

Toen ik hoorde dat De Supermarkt ging sluiten, droomde ik daar die avond over. Of noem het maar een nachtmerrie. Ik stond er te dansen, het werd steeds leger en leger, maar ik bleef bewegen op de muziek. Tot ik the last one dancing was. De Supermarkt moest echt dicht, of in dit geval: afgebrand worden. Er werden vuurhaarden bij de muren gezet, maar ik stopte niet met dansen, totdat de muren vlam vatten en de vlammenzee echt te gevaarlijk werd. Toen haastte ik me naar buiten, waar iedereen huilend stond te kijken naar een afbrandende Supermarkt.

Nou wil ik geen emotrutje worden, al ben ik inmiddels al lekker op dreef, maar ik ben best de weg kwijt zonder de Suup. Ik zal een nieuwe hangout moeten vinden waar ik mijn avonden en nachten kan slijten. Want mijn hemel, wat heb ik die er veel doorgebracht. Ik haal graag mijn herinneringen op, doe je mee?

Pas geleden, bij Rico & A.R.T. 

Wat ik zo leuk vond aan De Suup was de megadiverse programmering. Ik denk met een glimlach terug aan de vele 80’s & 90’s feestjes, waar we met onze vriendengroep ‘De Glitters’ ons heel wat uren in het zweet hebben gedanst. De releasefeestjes van F, genaamd SuperFaam, waren memorabel. Ik denk ook graag terug aan de bijzondere events, zoals de VerkiezingsNach waar je diep in de nachts kon stemmen, en meteen Splendid kon checken. De mooie verhalen die je hoorde bij True Stories van Firma Mes, waarna je vol inspiratie naar huis ging. De drukke afters van het vette Rock-a-Rail, wat zorgde voor een Supermarkt vol met skaters en boarders. En dit jaar nog: Sniester, waar ik kennis maakte met De Rode Neger, en het legendarisch naar mijn zin heb gehad.

Het ging hard bij Prinsekind

Ik heb gedurende de afgelopen jaren heel wat muzikale boodschappen gedaan aan de Grote Markt. Dat bleken achteraf vaak bijzonder goede aankopen te zijn: de bands die op dat moment nog hard aan de weg timmerden, zien inmiddels hun namen groot op posters prijken. Applaus dus voor de programmeur, die mij onder andere Soul Sister Dance Revolution, Chef’ Special, Typhoon, F,  Rico & A.R.T., Prinsekind, Playground Zer0, Jacco Gardner en Anne Soldaat voor een prikkie in een fijn poppodium heeft laten zien.

De enorme rij voor Jacco Gardner

De herinnering aan het oh zo diverse, maar altijd gemoedelijke publiek, de verschillende toffe decoraties boven de dansvloer, het leuke barpersoneel, de mensen die ik heb ontmoet in De Supermarkt en nooit ergens anders zie, de momenten dat ik echt oververhit te krap op de dansvloer stond, de waardeloze Instagrammetjes die ik tussen de bedrijven door maakte, de vieze rookruimte, de keer dat ik er een date had (maar stiekem naar een andere bink zat te loeren), de lach van de altijd vriendelijke toiletdame en -heer (moge hij rusten in vrede), het Jupilerkratjesbehang, de wand met alle Supermarkt-posters… En dat allemaal in een zaak waarvan de naam vaak verwarring bezorgde: “Ben gisteravond naar De Supermarkt gegaan” mijn ouders: “Oh, is die Albert Heijn daar nog tot zo laat open joh?”


Oh, ik heb zóveel herinneringen aan die toptent! Moet ‘ie echt dicht? Kan ik niemand meer overhalen om het slot er niet op te doen?

Playground Zer0

Laten we het niet te verdrietig maken. Ik wil leuke dingen horen! Ik ben daarom benieuwd: wat is jouw herinnering aan De Supermarkt?

 • Chris

  Dat was zeker weten Sniester. Wat een top weekend.

 • Maartje

  80’s & 90’s feestjes!

  • denhaagblog

   Goed nieuws, ik begreep dat die voortaan in de Boterwaag zijn. 31 januari is de eerste!

 • Lisette

  Zeker het optreden van Typhoon!!! Maar eigenlijk gewoon elk weekend losgaan!! Zal het zeker missen en weet nu echt niet waar ik heen moet!

  • Lisette

   Ohja! En het was de plek waar ik Splendid voor het eerst heb gezien!
   Wow, herinneringen stapelen zich op!

 • Ferdinand

  Maar een paar keer geweest in de Supermarkt: bij Valerie Branoux en Patchanka. Twee uitersten en allebei een belevenis. Zweven op de mooe liedjes van Valerie, springen op de ska/punk/whatevâh van Patchanka.

  • Ferdinand

   Patchanka!