Stijl Bandiet, waar je kwijlt, treuzelt en verliefd wordt

Oh dear lord, wat is Stijl Bandiet een onwijs gave shop! In Scheveningen is deze zaak begonnen, en in september zijn de deuren van de tweede Stijl Bandiet geopend. Ik weet zeker dat je hier slaagt voor bijvoorbeeld december-cadeautjes, er is hier zóveel tofs te koop!

Stijl Bandiet

Als ik aan kom fietsen, zie ik buiten de tafeltjes klaar staan. De Grote Kerk weerspiegelt prachtig in de winkelruiten. Ik ben hier niet voor het eerst, toen ik een tijdje geleden stond te wachten op de Hoftrammm ben ik ook even naar binnen gehuppeld, om vervolgens verliefd te worden op de leren tassen die ze er hadden. Eens kijken of mijn lieffies er nog steeds zijn…

Stijlbandiet Den Haag

Bij binnenkomst valt mijn oog meteen op de koffiebar rechts. Je kunt er Bocca koffie bestellen, of je koude handen opwarmen aan een fijne Dilmah thee. Geen getheeleut voor mij vandaag, ik wil gewoon wat rondsnuffelen in deze oh zo gaaf huiselijk ingerichte shop. Die meid achter de toonbank die hier verantwoordelijk voor is, that chick’s got style!

IMG_1674.JPG

Helaas zijn er niet zoveel leren tassen meer. Maar als een tiener word ik bij gebrek aan het ene alweer verliefd op het ander: een Kimono-horloge met panterprint. Op mijn werk heb ik onlangs DierenprintDonderdag geïntroduceerd, zodat ik zonder schaamte mijn panterjas, -sneakers, -pumps of -broek aan kan doen (nee, niet allemaal tegelijk natuurlijk. Ben Nel Veerkamp niet.). Dit schatje hier in de vitrine schreeuwt om mee te doen met deze dag. Zal ik hem kopen? Zal ik…? Aaah, dilemma, want ik heb mezelf net een paar budgetweken opgelegd, en alhoewel die €59,95 niet eens een enorme aanslag is op mijn saldo, kan ik me dit soort verwennerijen echt even niet permitteren.

IMG_1671.JPG

Verder koekeloeren dan maar. Je kunt hier echt alles wat je ziet kopen, van de tafels tot de perfect gedrapeerde dekentjes, van de antieke lijst tot de hoorn onder de stolp. En wat zo leuk is: alles is echt goed betaalbaar. Zo gaan mijn grijpgrage handjes door het rek zwarte kleding en zie ik dat je een mooie top hebt voor nog geen 40 euro, en dat de extravaganza bontjas voor €79,95 met je mee naar huis mag. Ik beloof mezelf in financieel betere tijden nog eens langs te gaan.

IMG_1672.JPG

Terwijl ik lekker door de winkel treuzel, wordt me een kop koffie aangeboden. Dat is toch te vriendelijk! Ik bedank voor het aanbod, want ik heb mijn handen vol aan alles bekijken en fotograferen, en loop nog zeven rondjes door de winkel. Bij elk rondje zie ik weer nieuwe dingetjes die ik wil hebben. Met als klap op de vuurpijl de prachtige sieraden van Ocean Republic. Ik denk dat de eigenaresse nog steeds staat te dweilen, want wát heb ik daar staan kwijlen.

IMG_1673.JPG

Ik adem diep in, loop weer naar buiten en ben trots op mezelf. Zonder enige zelfbeheersing zou ik met tassen vol moois naar buiten zijn gelopen. Mocht je enthousiast geworden zijn na het lezen van dit blog, doe het dan anders dan ik doe. Want Stijl Bandiet verdient het om leeggekocht te worden.

IMG_1675.JPG

Stijl Bandiet
Kerkplein 4a en Keizerstraat 163
Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30
Zondag van 12.00 tot 17.00

 • Mieke

  Je mag ook een horloge kiezen ipv een tas.

 • Laura

  Oooohhh je had me zo lekker gemaakt met je blogje! Dus ik vandaag naar Den Haag: gesloten (grrr!!!)! Volgende keer ook de laatste regels lezen :-)

  • denhaagblog

   Oh dat is wel echt balen! En inderdaad, die laatste regels zijn soms nog best handig 😉