Ultiem Italiaans genieten door Sapore

Het is donker en guur buiten. De hele dag wil ik al de warmte voelen. Ik heb weer eens geen zin om te koken en dus trek mijn ‘afhaalla’ open, vol met menu’s van diverse restaurantjes. Mijn oog valt op Sapore, en dan beslis ik: het wordt Italiaanse warmte, maar dan op mijn bordje.

Sapore

Na een fietstocht door een donker Den haag kom ik binnen in het piepkleine zaakje aan de Molenstraat. Ik heb geen idee waar ik trek in heb, maar een ding weet ik wel: alles is een voorgerecht dat bijna in de schaduw gaat staan van het hoofdgerecht dat ik ga kiezen. Bij binnenkomst vielen mijn ogen namelijk meteen op de enorme bak home-made tiramisu, die lobbig en bestrooid met cacao in de schaal naar me toe lijkt te glijden.

Tiramisu van Sapore

Mijn rechteroor vangt een temperamentvol gesprek op tussen een dame en haar dinnerdate. Ik hoor dat ze Italiaans spreekt en dus weet ik: ik heb een prima afhaalkeus gemaakt. Het is als een Spanjaard in een tapasrestaurant, een Japanner in een sushibar of een Chinees bij de Chinees: als de nationaliteit van het restaurant en de bezoeker overeen komen, zit je culinair geramd.

Pasta van Sapore

Ik kan niet kiezen tussen al het lekkers dat in de schalen ligt. Naast me staat een man die een doodgewone Spaghetti Carbonara bestelt. Een moment denk ik: zo iets simpels, en dan kom je helemaal hier heen, om een ietwat overprijsd pastaatje te halen? Maar laten we niet vergeten: deze spaghetti wordt echt heerlijk klaargemaakt, daar kan geen Italiaanse magnetronmaaltijd van de ap tegenop. Ik zoek het ook in de pastahoek en vind de Spaghetti Tartufo op de kaart. De keus is snel gemaakt.

IMG_1762.JPG

De kok stopt de pasta en al zijn liefde in het plastic bakje, en geeft het me mee in een papieren Sapore-tas. Na een kort ritje ben ik thuis. Zal ik Andrea Bocelli, Eros Ramazotti of de zoetgevooisde stem van Laura Pausini opzetten? Nee ga weg joh, ik heb geen Italiaanse begeleiding nodig om het me te laten smaken. En het was natuurlijk een grapje, alsof ik die muzikale overweging ooit zou maken.

IMG_1764.JPG

Ik drapeer de spaghetti op mijn bord, leg er het heerlijke stuk focaccia ernaast en strooi royaal de bijgeleverde parmezaanse kaas overheen. De pasta doet me denken aan de dinertjes tijdens de warme zomeravonden in Milaan. Het eten was er puur en zó ontzettend smakelijk! Ik heb pasta met roomsaus en zwarte truffel en pancetta besteld. Dat is het en dat heb ik gekregen, verder geen poespas. Dat zou alleen maar afdoen aan de smaak.

IMG_1766.JPG

Mijn buikje – liefkozend maak ik er een verkleinwoord van, maar de realiteit is helaas iets minder klein – zit voller dan vol door de pasta, maar het hoofdgerecht moet nog komen. Ik laat het even zakken, maar het heerlijke maaltje lijkt me te roepen van uit de koelkast. Niet veel later heb ik een lepeltje in mijn hand en ligt de bak Italiaanse goddelijkheid dus op mijn schoot.

IMG_1767.JPG

Oh, tiramisu… De combinatie van mascarpone, cacao en de lange vingers volgezogen met koffie en amaretto maakt me gek. Echt waar, als ik ooit ziek op bed lig, kom dan niet aan met een paracetamol of antibiotica. Dít is het medicijn tegen alles.

Ik zit vol. Te vol. Ik hoor alle gezondheidsfreaks al zeggen: ja, dat is dus niet goed he, té vol zitten, en dan ook nog eens van de tiramisu. Mijn antwoord: nou en. Dit was zo gruwelijk lekker, het boeit me niet hoeveel suikers, gluten, en calorieën hierin zitten. Ik doe wel een extra lesje bootcamp ofzo.
Echt waar, niet zeuren mensen. Geniet van het leven, geniet van je eten, geniet van Italië. Dankjewel Sapore.

Sapore
Molenstraat 30
Openingstijden:
Dagelijks van 12:00 tot 21:00

Nog even dit: Ik hou van bloggen! Over Den Haag, maar misschien binnenkort over diverse Europese steden. Hier heb ik jou voor nodig: klik en stem. Het is spamloos en duurt 30 seconden. Dankjewel!

  • Mieke

    Inderdaad , geniet van het leven, xx

  • http://www.movementisfreedom.nl Alaïa Fonk

    Super plek! Leuk geschreven :)