De Pier in Scheveningen is weer geopend!

De Pier in Scheveningen

Afgelopen zaterdag werd onze mooie Pier na bijna twee jaar weer geopend, en ik mocht op deze zonnige ochtend bij de opening zijn! Bekijk het fotoverslag van mijn weerzien met Scheveningens trots.

Vanaf oktober 2013 was De Pier vanwege veiligheidseisen niet meer toegankelijk voor publiek. Er passeerden veel scenario’s de revue: het zou worden afgebroken, een hotel inkomen of openbaar geveild. Gelukkig kochten KondorWessels Vastgoed en DanZep in oktober 2014 het bescheiden bouwval en knapten het helemaal op.

Naast me lopen de wethouder, nationale pers en trotse Schollenkoppen met heel gelukkige gezichten. Wat is het geweldig om over deze landmark te lopen! Het 300 meter lange dek is helemaal aangepakt. Ik heb het idee dat de oude planken die nog niet gebroken waren zijn hergebruikt, wat een gaaf effect geeft.

Bij een opening hoort, hoe kan het ook anders, wijn!

Onmisbaar is natuurlijk de Bungy Jump-toren. We zien de eerste jumper naar beneden duiken, een bizar gezicht. De een krijgt kippenvel van plaatsvervangende angst, de ander vanwege het weerziensgeluk. Bungyjumpen op De Pier: dit kan gewoon weer in ons Den Haag! Op www.bungy.nl kun je jouw sprong voor €70 boeken.

bungy jumpen bij De Pier

De Pier is nog niet helemaal af. Er komen in de kiosken op het bovendek nog veel food-concepten (yay!), en naar verwachting wordt in augustus het benedendek met kleine shops geopend. Maar wacht, er is meer! Na het verkrijgen van de vergunning wordt er zelfs een reuzenrad gebouwd. Wat kicke vind ik dat!

Tot die tijd kun je poffertjes eten aan het eind van de pier, met een perfect uitzicht over zee. Of kijk eens richting Hoek van Holland, waar je bij helder weer de Maasvlakte goed kunt zien.

Het blauw-wit verroeste aanbouwtje is me nog een beetje een doorn in het oog. Ik hoop dat dat ook nog opgeknapt wordt (edit: dit eiland wordt gesloopt). Maar als je vanaf het einde naar de kust kijkt, voelt het toch wel heel bijzonder: de Pier weer terug in haar (bijna) volle glorie.

Tijdens TodaysArt, op 25 en 26 september, is de culturele opening van De Pier. Het belooft dus nog toffer te worden. Voor nu voel ik nog even de wind door mijn haren gaan, snuif ik de lekkere zeelucht nog diep op en geniet ik van strandgangers die de tijd lijken te vergeten.
En hun kinderwagen ook.

De Pier

Elke dag gratis toegang van 10:00 tot 22:00
Bekijk www.pierscheveningen.com voor meer info

  • Henriëtte Bokslag

    Super leuk he dat die weer open is, ben er ook geweest!