De Pasta Kantine: betaalbaar en lekker uit eten

Bij De Pasta Kantine aan het Prins Hendrikplein kun je écht heel lekker en ook nog eens superbetaalbaar eten. En dat in een van de leukste buurten van Den Haag, namelijk het Zeeheldenkwartier. Ik ben enthousiast!

Pasta Kantine Den Haag

Wekenlang heb ik gekeken naar het voormalig ING gebouw, met papier bedekte ruiten. ‘Binnenkort open: De Pasta Kantine’. Ik wist via het Rotterdamse blog Lifestylenotes dat er ook al eentje in de Havenstad zat, dus ik kon niet wachten tot het Haagse broertje dan eindelijk ter wereld kwam.

Met hooggespannen verwachtingen stap ik met W. naar binnen. Ik zie een vader met zijn zoon lekker kleuren aan de eettafel. Dat het rustig is, is gezien het feit dat het restaurant voor de tweede dag open is niet zo heel vreemd. De ruimte ademt sfeer: het is ’t beste te omschrijven als vintage/industrieel. Er ligt een geblokte vloer, de wanden zijn strak gestucd. Met dezelfde precisie is een hap uit de muur weggebeiteld, zodat de originele bakstenen weer zichtbaar zijn. Gemaakte vintage charme, maar ik hou er wel van.

IMG_2123.JPG

W. en ik nemen plaats op oude schoolstoeltjes. We bestellen een biologische droge witte wijn en een biertje, en vooruit, meteen wat olijven en brood. Terwijl ik het menu aandachtig bestudeer, blinkt het glimmende bestek prachtig op de tafel. Ja vork, jij en ik gaan een lekker uurtje beleven. Nu wil ik mijn blog een niet al te erotische lading geven, maar met de gerechten die ik op de kaart lees, loopt het water me al in de mond en kan ik niet wachten om me samen met jou, lieve vork van me, over te geven aan deze Italiaanse heerlijkheden.

Betaalbaar uit eten in Den Haag

De vriendelijke meid uit de bediening heeft de Vitello Tonato, wat achteraf natuurlijk het duurste gerecht was, uitermate smakelijk weten te verkopen, en dus ben ik om. W. vindt het lastig kiezen (er staat op de menukaart geen allergie-informatie), maar gaat uiteindelijk voor de Rigatoni con manzo, wat evenveel betekent als ‘geribbelde pastabuisjes met gestoofd rundvlees’. We nippen wat aan onze drankjes en kijken bij gebrek aan gespreksstof wat verloren om ons heen. “Het is wel een beetje koud he…?” zegt W. “Ja, en een muziekje had ook geen kwaad gekund”. Als gasten beginnen te klagen, weet je dat je a) je verwarming een tandje hoger mag zetten en b) op mag schieten met de gerechten, want men heeft honger.

Heerlijke pasta

Ik stop per direct met klagen als ik mijn bord vol spannende liefde voor me krijg: spaghetti met wat knoflook, kalfslende, rucola en onderin wat lekkere tonijn. Hemeltjelief, wat ziet het er goed uit. En ondanks dat ik flink verkouden ben, ruik ik dat de geur ook fantastisch is. Ik pak mijn vorkje erbij en begin met de culinaire vrijpartij. Het is werkelijk überüberüber lekker È davvero molto molto molto deliziosa. We zitten per slot van rekening wel bij een Italiaans etablissement.

De Pasta Kantine

Inmiddels is het flink drukker geworden in de Pasta Kantine. Bezoek van een divers pluimage, al klinkt dat alsof je in een kippenren zit in plaats van een restaurant. Ergens klopt het ook wel, de wijn dient als spraakwater en inmiddels kakelen we wat af. Jammer dat mijn druivensap in een wat goedkoop glas zit, zo’n klein rond glaasje op een pootje. Pasta Kantine, kleine hint: de Villeroy & Boch kristalglaszegeltjesactie loopt nog steeds bij de Albert Heijn.

IMG_2127.JPG

Dan het dessert. Ik hanteer altijd de volgende vuistregel: serveren ze zelfgemaakte Tiramisu? Dan bestel je die. Altijd. En zo moest ik ook hier zwichten voor het toetje, dat met de weinig verhullende naam ‘maak mij blij’ niet uit de toon valt na het smakelijke stoeipartijtje met de eerdere vitello tonato. Je gaat je op zo’n moment toch afvragen wat de ‘sociale status’ is van de getalenteerde chef. Vrijgezel? Bijna ondenkbaar, maar in dat geval: ik ben beschikbaar, hoor.

Wanneer we alles hebben opgesmikkeld, rekenen we af. Een bescheiden €49,95, maar dat komt vooral door mijn gerecht van €19,95. De andere gerechten zijn namelijk heel mooi geprijsd rond de €8,50. Ik krijg ook nog te horen dat De Pasta Kantine bezig is met een vergunning om op het plein tegenover tafeltjes te plaatsen. Oh mama mia, wijn en Italiaans eten in de zomerse zon, je maakt me bijna niet gelukkiger!

IMG_2122.JPG

We lopen tevreden naar de uitgang. Dan krijgen we de vraag: “En? Gaan we jullie nog terugzien?” Zeker, leg de vork alvast maar klaar.

De Pasta Kantine Den Haag
Prins Hendrikplein 15
Openingstijden: elke dag van 12:00 tot 22:00