Open Air Cinema bij Humanity House

Een absolute tip voor de overige donder- en vrijdagen in augustus is een avondje naar de film gaan, maar skip de bioscoop: kijk ‘m in de buitenlucht. Ik heb gisteren Wolf gezien op het buitenterras van Humanity House en heb een superavond gehad!

image_3

Eerder schreef ik een blog met 6 dingen die leuk zijn in augustus. Een daarvan was een bezoekje brengen aan de Open Air Cinema. Een beetje schizofreen is het wel om te luisteren naar je eigen tips, maar deze unieke avond wil ik niet laten schieten. In het Humanity House draaien de films met het thema ‘Liefde en vriendschap over de hele wereld’ elke donderdag in augustus, in het Nutshuis hebben de vrijdagavondfilms allemaal het thema ‘De zwoele zomer van de debuutfilm’.

image

Vriendinnetje M en ik komen om 20:15 binnen, melden ons bij de balie, lopen door het Humanity House naar achter waar het buitenterras is en halen onze eerder bestelde picknickmand op. Deze kost 22,50 en is gemaakt door lunchroom Juni. De mand zit overvol: een flesje witte wijn, brood, humus, tapenade, smeerkaas, chorizo, worst, kaas, brownies, nootjes en hand cooked chips. Voordat M en ik naar het Humanity House gingen, namen we nog een borrel op de Grote Markt met de befaamde groentekroketjes, maar dat had hongerwise niet gehoeven: het wordt een uitdaging om deze picknick met zijn tweeën op te krijgen.

image_1

M en ik zijn in onze nopjes. Terwijl we ons settelen op het terras met kussentjes voor onze billetjes, horen we De Jeugd van Tegenwoordig, Great Minds, En The Opposites. Hella yes, boks, nu al een topavond!
We breken het brood, het is nog licht en zien we de projectie op het scherm nauwelijks. Kletsen, wijnen en afwachten dus. We houden ons alvast warm met de rode dekentjes die gretig aftrek vinden, want van een zwoele zomeravond is vanavond geen sprake.

image_2

Het wordt donkerder en kouder, maar klagen is niet nodig, want het is droog en ik kijk naar mooie oude Haagse panden om me heen. Volgens mij zitten we tegen de wand van het Paard, het enige nieuwe blokkerige gebouw tussen de andere sierlijke.
De film Wolf is van begin tot eind in zwart wit. Ik voel een briesje, hoor in de verte sirenes, zie een meeuw overvliegen. Ik peuzel van mijn hapjes, nip van mijn wijn en besef me weer hoe godsgruwelijk blij ik ben met alles om me heen.

Na een uur besluit het Hollandse weer toch zijn intrede te doen en moeten we, ondanks dat ik langer zou willen genieten van de druppels die oplichten in het licht van beamer wat magisch effect geeft, naar binnen om in de mooie filmzaal verder te kijken. Je hoort me nog steeds niet klagen hoor, de bodem van de picknickmand is nog niet in zicht, en de film is goed.

image_4

Wolf is een indrukwekkende film, die gaat over Mijad, een kickbokser die zich verliest in de criminele wereld. Boksen, misdaad, vrouwen, broers, je zou denken dat dit geen meisjesfilm is. Klopt, het testosteron giert van het beeld, maar hoofdrolspeler Marwan Kenzari (niet op de foto, maar hier wel) mag er best wezen. “Wist je dat hij een jaar heeft getraind voor deze film?” vraagt vriendin M. Nee, dat wist ik niet, maar Marwan, thanks for that, je bent 98 minuten lang om te smullen. 

De film zit erop en de mand is bijna leeg. M. en ik nemen nog een theetje in het café van het Humanity House om over de film na te praten. Dan trotseren we de regen en zeggen elkaar gedag. Kus, boks!

Lees meer over de buitenbiosfilms

Humanity House
Prinsegracht 8
Dinsdag t/m Vrijdag 10.00 – 17.00
Zaterdag en Zondag 12.00 – 17.00
Maandag Gesloten