Mijn budgetleven in Den Haag: deel 2

Heb je deel één al gelezen? Ik gaf je tips hoe cadeautjes kopen, een avondje uit, een hapje eten en een lekker weekend niet teveel hoeven te kosten. Ik heb nog een paar tips voor je! Lees verder over budgetvervoer, budgetsporten en budgetboodschappen. All about the budget!

IMG_1705.JPG

Heb je mijn budgetleven deel één al gelezen? Mooi, dan ben je klaar voor mijn laatste tips voor wat Haagse krenterigheid.

IMG_1754.JPG

Vervoer
Het spreekt eigenlijk wel voor zich: gebruik die benenwagen en je oude vertrouwde fiets. Afgelopen week was ik lui en nam ik de tram van Hollands Spoor naar Spui. Het kostte slechts €1,06, maar ik had dit natuurlijk net zo goed kunnen fietsen.
Als je van buiten de stad komt, maar geen trek hebt in torenhoge parkeerkosten, maak dan gebruik van P+R Hoornwijck. Voor €4 (voor 17:00) of €2 (na 17:00) zet je je auto de hele dag neer en kun je met z’n vieren de tram in. Dat is echt megagoedkoop!
In uiterste gevallen (denk: regen, kou of torenhoge hakken) wil je je laten vervoeren in een taxi. Uber is een superdienst in Den Haag. En hier komt de budgettip: als je de code 6y1jx gebruikt, krijg je een gratis ritje (van maximaal 10 euro)! De app downloaden en een taxi bestellen is supersimpel.
Oh, en bewoners van Den Haag: schaf een bezoekersparkeerpas aan. Voor €18,36 heb je afhankelijk van de buurt waar je woont heel wat parkeeruren tegoed. Ik maak altijd graag een dealtje met mijn bezoek: jij parkeert gratis met mijn pas, maar dan betaal je wel het eerste drankje 😉

IMG_1741.JPG

Sporten
Hardlopen door Den Haag is heerlijk. En dat weten we: er zijn niet voor niets zoveel hardloopevents (denk maar aan de Vredesloop, de Laan van Meerdervoortloop en de City Pier City). Doe eens een rondje door de duinen, het Haagse Bos, het Zuiderpark of de Paleistuin!
Het kost natuurlijk niks, dat hardlopen, en mijn sportkleding koop ik alleen als er sale is bij Perry Sport. Ik gebruik hardlopen ook voor mijn FOMO: Fear Of Missing Out. Ik wil nooit iets missen, wil op z’n minst ergens de sfeer geproefd hebben. Twee vliegen in één klap dus, toen ik me onlangs hardlopend door het Oude Mol Straatfeest heb gewurmd. Nul euro uitgegeven op dat feestje, en toch weten hoe het er was. Ik blij, portemonnee blij.
Als jij van het ‘hardlopers-zijn-doodlopers’-soort bent en hardlopen dus niet jouw budgetsport is, sport je voor weinig knaken bij Boksschool Haagse Directe. Je betaalt vijf euro per week, en dan mag je elke dag aan je conditie werken. Want dat is het voornamelijk, vervelende agressieve macho’s vind je er niet.
En wat dacht je van bootcampen? Ik vind het uniek dat je op een geweldige locatie als de Paleistuin zo kunt sporten, een ideale actieve start van mijn zondag. Er zijn nog veel meer plekken in Den Haag waar Bootcamp Team bootcamplessen geeft, en het mooie is dat ze nu een kortingsactie tot 50% hebben (de actie is verlopen).

IMG_1703.JPG

Boodschappen doen
Als ik lui ben, doe ik mijn boodschapjes bij de Albert Heijn, 170 meter bij mij vandaag. En als ik echt geen stap wil verzetten, loop ik in mijn pyjama naar de buurtsuup tegenover mijn huis. Want die Albert Heijn XL mag dan wel op steenworp afstand liggen, eenmaal binnen maak ik alsnog kilometers.
Beter voor mijn bankrekening is het als ik naar de toko of Lidl ga. Dat scheelt zoveel geld! Vergelijk de prijzen van groenten, toiletpapier of wasmiddelen eens. Een citroen bijvoorbeeld kost bij de toko 30 cent, bij Lidl heb je er vier voor €1,15, maar Albert Heijn vraagt er gewoon het dubbele voor: 59 cent per stuk. Het dub-be-le! Wat mij betreft krijgt deze een nominatie voor bespaartip van het jaar.
En nog een gouden tip: neem je eigen tas mee. Ik ga de deur niet uit zonder mijn eigen linnen trots :)

IMG_1704.JPG

Ik hoop dat je wat extra’s overhoudt in deze toch al dure decembermaand. Aan welke tips heb jij het meest? Hoe bespaar jij euro’s in Den Haag?

  • Heide Goris

    Haal boodschappen op de Haagse markt! En koop gewoon minder zooi en betaal dan liever iets meer voor bijvoorbeeld goed brood. Eet je minder van, smaakt beter, is gezonder. Misschien geen bewaartip, maar wel een “als je dan iets uitgeeft, geef het dan aan goede dingen uit”-tip. #tip

    • denhaagblog

      Die ben ik inderdaad vergeten, dank je Heide! Het zit nog niet in mijn routine om daar verse spullen te halen, maar ik ben telkens jaloers als mijn collega dat wel heeft gedaan voordat hij naar werk komt. Tássen vol superlekkere groenten en fruit.