Mijn budgetleven in Den Haag: deel 1

Met net een vakantie achter de rug, waar we goedkope oncomfortabele busreizen in de laatste week hebben uit tijdsbesparend oogpunt hebben vervangen door niet zo budgetvriendelijke vluchten, is het voor mij weer tijd om even de hand op de knip te houden. Ik hou me daarom aan een paar zelfbedachte budgettips. Misschien voor jullie ook wel handig, zo voor die dure decembermaand!

IMG_1714.JPG

In dit deel een geef ik je tips voor budgetvriendelijke cadeaus, een avondje uit dat niet veel hoeft te kosten, uit eten voor weinig en (bijna) euroloze lekkere weekendjes. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

IMG_1706.JPG

Cadeautjes kopen
Of het nu verjaardagen, avondjes dobbelen of de kerstdagen zijn, je portemonnee stróómt werkelijk leeg op dit soort dingen. Ik ga daarom graag naar de Action (vlakbij Centraal Station) of Big Bazar (aan het begin van de Grote Marktstraat), voor bijvoorbeeld een fancy iPadhoes, mooie nagellak, een lekkere kokos-doucheset of leuk Rivièra Maison-achtig prul.
Maar nog leuker is een echt Haags cadeau. Denk eens aan een Haagse Kakker van Bakkerij Hessing (€9,45), een jenever van Van Kleef (€7,85), of een Kompaan bierpakket (prijzen van €1,79 tot €2,59 per biertje).

image

Avondje uit
Ik ga vaak en graag naar concertjes, maar om te voorkomen dat het financieel uit de klauwen loopt, check ik steevast wekelijks de Early Bird-aanbiedingen van het Paard. Geselecteerde shows zijn voor vroege vogels vijf euro goedkoper. Dat zijn toch weer twee biertjes, prima deal!
Ook betaalbaar zijn de shows in het theatertje Pepijn, het kleine broertje van Diligentia. Meestal betaal je rond de tien euro voor een kaartje, en dan zie je vaak zelfs de comedians die niet veel later echt doorbreken.
Voor de Ooievaarspas kom ik niet in aanmerking, maar check zeker even of jij hem wel kunt aanvragen. Dat scheelt je vaak een paar euro’s bij voorstellingen!

IMG_1650.JPG

Hapje eten
Het liefst laat ik elke avond Niven voor me koken en bezoek ik wekelijks Jonnie Boer, maar voorlopig heb ik nog geen winnend staatslot weten te bemachtigen. Tot die tijd weet ik de budget-zaken te vinden: betaalbaar Thais eet je bij Curry & Cocos (zie hierboven, blog volgt binnenkort) of Zèta, een pizzaatje kost niet veel bij de V.I.P. en een heel lekkere daghap schuif je weg bij ’t Achterommetje, welke ze altijd bekend maken op hun Facebookpagina.

IMG_1711.JPG

Lekker weekendje
Sluit jezelf een weekend op in je eigen huis. Moet je eens zien hoeveel je dan bespaart! Voordat mijn pinpas een weekend in een la verdwijnt, ga ik graag op zaterdag eerst even los op één artikel, bijvoorbeeld een lekker stuk boerenkaas van de kaasboer, een verrukkelijke cupcake of die ene overdreven dure thee. En dan blader ik thuis door het veel te grote aanbod van Netflix (oké, eerlijk, ik kijk voornamelijk Gossip Girl), of ik spit door mijn Bekijk Later-lijst van Uitzendinggemist. Hapje en drankje, dekentje op de bank, kaarsjes aan en PLAY.
Niet zo’n binnenzitter? Den Haag is met 111.500 hectare aan natuur de groenste stad van Europa! Haal dus even frisse neus in bijvoorbeeld het Haagse Bos, het Zuiderpark, de Paleistuin of op het strand.

Dit waren mijn eerste tips. Deel twee staat inmiddels ook online, waarin ik tips geef hoe je voor weinig centjes boodschappen doet, goedkoop kunt sporten en hoe je op vervoer kunt besparen.
Welke budgettips zijn voor jou een uitvinding? En heb jij tips die niet mogen ontbreken in deel twee? Laat een reactie achter!

 • Milene

  Super leuk nieuw item op je blog =) En natuurlijk hartstikke handig!

 • Maaike

  Hoi Renee, weet je waar Kompaan bier te koop is?

  • denhaagblog

   Hoi Maaike, het is op verschillende plekken te koop. Onder andere bij Mikros, Junk Food en wijnwinkel (ja echt) Marius. Deze winkels zijn te vinden in het Zeeheldenkwartier!

   • Maaike

    Mooi, dat is om de hoek 😉 Dankjewel!

 • Annet

  vergeet prachtig park Clingendael niet voor de frisse (gratis) neus!