Lekkers bij de thee van Meneer Chocola

Wanneer ik dit schrijf, is het regenachtig en ik wil deze zondag lekker op de bank met een theetje Netflixend doorkomen. Vandaag hoort daar chocola bij heb ik besloten, dus ik stap mijn auto in naar Scheveningen om eens bij Meneer Chocola te kijken.

Meneer Chocola

Ik verwacht een bakker-achtige winkel met een mooie toonbank als middelpunt, waar de chocola je tegemoet smelt. Maar als ik de deur open doe, zie ik een gezellige koffietent waar letterlijk elke plek bezet is. Wow, had ik dat even niet verwacht…
Dan zie ik een piepklein tafeltje met een barkrukje. Netflix kan wel wachten, ik neem hier een theetje!

Meneer Chocola in Scheveningen

Ik bestel een kopje groene thee en vraag wat daar een aanrader bij is. Gek genoeg is dat de cheesecake, zonder chocola. “Daar komen de mensen echt voor terug!”. Ik ben om, doe mij die maar.

Al snel krijg ik mijn stukje genot. En mijn hemel, alles is hier lekker aan. Die bódem! Het doet me denken aan die van een mon chou taart, het lijkt van bastognekoeken gemaakt en god, wat hou ik daarvan. En die icing, en de vruchtjes erop, alles is zo verschrikkelijk lekker! In no time heb ik het stukje naar binnen gewerkt.

IMG_1748.JPG

Om me heen zie ik allemaal hippe gezellige Scheveningse surfers en gezinnen net zo smullen als ik. Wat is het een pretje om hier te zijn. Ik ben niet vies van een paar aantrekkelijke surfdudes, niet alleen mijn smaakpapillen maar ook mijn oog wil wat. Chocola + appetijtelijke mannen = dubbele punten.

IMG_1749.JPG

Ook de bedienende meiden zijn heerlijk vrolijk, waar je zelf ook blij van wordt. Het zijn van die wijffies die je als beste vriendin wilt hebben, terwijl je haar ook een beetje benijd vanwege haar goede figuur en de sjans die ze heeft met die leuke surfmannetjes. Anyways, een van die blonde chicks vertelt me dat je bij Meneer Chocola ook chocoladeworkshops kunt doen. Waaaaaat?! Waarom wist ik dit allemaal niet eerder?!

IMG_1750.JPG

Ik drink m’n kopje thee op, betaal en oh ja, neem nog wat chocola mee naar huis, want daar kwam ik immers voor. Ik neem zes bonbonnetjes, want je kunt ze niet laten liggen voor die 65 cent. Twee roosmarijn-zeezoutjes, twee frambozenvariantjes, eentje gevuld met hazelnoot en een bijzondere met passievrucht-smaak. Ze lijken me niet alleen lekker, ze staan vast heel gezellig op een schaaltje op mijn tafeltje. Geef het een interieur-reden en je koopt zonder schuldgevoel mooie caloriebommetjes.

Eenmaal thuis, anderhalf uur later dan gepland, peuzel ik er twee op. Mmmm… Ik kan het zo op mijn dijtjes plakken, maar ik hou van Meneer Chocola, en hij vast toch ook wel van mij.

Meneer Chocola
Keizerstraat 124
Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag en woensdag: 08:30 tot 17:00
Donderdag t/m zondag: 08:30 tot 23:00 (samen met het aangrenzende Café de Bayonne)

  • Mieke

    Daar ga ik dan nu maar heen!

  • Alexander

    Renée, dank u wel.

  • Sanne Wurzer

    Ja dit is een ontzettend fijn tentje! Kwam er altijd graag, toen woonde ik er tegenover :) wat een rijkdom haha.