Groene gelei en gladde benen door waxen bij Ladywax Den Haag

Er kwam een nieuw zaakje in de buurt. Het was me pas duidelijk toen de plastificering op de ramen kwam: Ladywax. Prima, ik ben hartstikke nieuwsgierig, dus dat gaan we testen. Mannen kunnen dit blog beter skippen.

Ladywax Den Haag

Een afspraak maken was zo gepiept. De lieve dame achter de balie van Ladywax in Den Haag pakte haar iPad erbij en ik stond niet veel later met een afspraak om een week daarna langs te komen. Benen, oksels, bikinilijn, ain’t no pijngrens high enough.

Een week later sta ik daar dan, in de zaak die er erg netjes uitziet. Belangrijk, want het moet wel schoon zijn.
Ik loop een kamertje in, mag alles uittrekken en me even opfrissen, en hop, we beginnen meteen. Roxanne smeert met een houten spatel wat warme wax op, en gaat direct op eigen initiatief los. De eerste ruk was ferm en onverwacht, maar na afgesproken te hebben dat zij de wax eraf trekt als ik uitadem, gaat het stukken beter.

20140607-015745-7065783.jpg

Over die bikinilijn he. Ik durfde eerst niet te kijken, maar toen ik wel een voorzichtige blik wierp, werd ik vrolijk bij het aangezicht van de roze wax. Het mag dan wel een pijnlijk gescheld zijn, het gebeurt in ieder geval gezellig girlie.
De roze wax droogt op, krijgt een soort kleiachtige kauwgomstructuur en gaat er dan in zijn geheel vanaf. Dit gebeurt zonder strook papier, dit is namelijk heel slecht voor de tere huidjes. Op de benen worden deze vellen er wel bijgepakt. Roxanne smeert eerst met iets wat lijkt op een mes wat warme groene gelei op mijn benen, en jast vervolgens in een noodtempo al mijn beenhaartjes uit mijn scheen. Goeie genade, dit is even niet fijn. “Nu haat ik je een beetje!” piep ik, direct hopend dat ze nog lief is voor me na deze belediging.

20140607-015745-7065916.jpg

Gelukkig, Roxanne blijft vriendelijk. Ze vertelt dat ze precies weet hoe het voelt en dat ik me nog aardig netjes hou in vergelijking met sommige krijsende meiden. Ik dacht: Ja dat zal wel, maar die oksels moeten nog, zodra jij daar aan komt, hoek ik vriendelijke gezichtje misschien per ongeluk uit reflex. Maar nee hoor. Nu wordt er lichtgele wax op mijn minder elegante okseltjes gesmeerd. Terwijl ik het zie opdrogen, ruik ik zoetigheid. “Kan het naar vanille ruiken?” vraag ik. “Ja! En die roze bij je bikinilijn ruikt naar aardbeien” antwoordt ze, en geeft me bij wijze van proefmonstertje een stokje met roze wax om aan te ruiken. Jammie! Net een sorbetijsje. Maar dan in waxvorm tussen mijn dijen.

20140607-015746-7066185.jpg

Het zit erop, smoother than ever loop ik het kamertje uit. Als ik mijn knot los haal en door de ruimte met de prachtige lampen naar de uitgang loop, zegt Roxanne: wat heb je veel en mooi haar! Dan loop ik de deur uit, glimlachend om de ironie van de waxster die me complimenteert met een bos haar.

20140607-015746-7066055.jpg

1 week later
Oh heerlijk deze gladde benen! Roxanne zei wel dat er een stukje opperhuid is meegenomen, dat er nu uit ziet als een schaafwond. Dit had ik kunnen voorkomen als ik van tevoren mijn huis beter had gescrubd en me wat regelmatiger had ingesmeerd met bodylotion. Ja, dat doe ik dus nooit. En nu maar hopen dat deze rode plek snel weg gaat

2 weken later
De eerste haartjes groeien terug. Nu al! Dat had ik niet verwacht. Op mijn benen ontstaan hierdoor kleine rode bultjes, die kriebelen nogal. Ik had op drie scheermesloze weken gehoopt, maar het lijkt erop dat ik nu alweer aan de slag moet.

Conclusie
Ladywax Den Haag is een mooie wax-zaak waar je je meteen op je gemak voelt. Helaas groeien de haartjes sneller terug dan gehoopt, en ook de rode schaafwond zie ik nog steeds zitten. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht, ik heb toch flink in mijn buidel moeten tasten om haarloos door (twee weken van) het leven moeten gaan. Ik hou het voorlopig weer even bij mijn scheermesje, maar zal in de tussentijd ter voorbereiding beter scrubben en smeren, want stiekem verlang ik wel weer naar die reclamegladde beentjes.

Ladywax Den Haag

Ladywax Den Haag
Zoutmanstraat 2-d
7 dagen per week geopend van 10.00 tot 21.00

  • Daphne

    Gelukkig was het bij jou maar één stukje huid, ,bij mij waren het wel 4 stukjes waaronder onder mijn oksels en bikini.. auw!! Nooit meer naar die tent