Karsten & Kuiper: voor een verrassende ‘normale’ hap

Op maandag wordt er in mijn huis niet gekookt. Op de andere dagen trouwens ook bijzonder weinig. Tussen alle feestdagen door heb ik wel trek in een normale hap, en ik heb wel eens gelezen dat nieuwkomer Karsten & Kuiper daar een antwoord op heeft.

Karsten en Kuiper in Den Haag

Op de hoek van de Prins Hendrikstraat en de Van Diepenstraat schijnt het licht van Karsten & Kuiper je al van ver tegemoet. Ik ben benieuwd en stap naar binnen, waar ik vriendelijk word begroet.
In de vitrine liggen verschillende schalen met lekker ogend eten. Het is het idee dat je zelf een menuutje samenstelt, legt Dirk Karsten uit.
Samen met zijn vriendin, mevrouw Kuiper, kookt hij elke dag achterin de zaak een aantal lekkere gerechten. Aanraders zijn de seizoensgroenten met puree en rund, of de kip met truffelsaus, gecombineerd met bulgur en cherrytomaatjes. Ook al ging ik hierheen met de intentie om ‘normaal’ te eten, ben ik ineens wel gecharmeerd van deze verrassende samenstelling.

IMG_1983.JPG

Meneer Karsten vraagt of ik vaker afhaal. Man, breek me de bek niet open. Ik kook praktisch nooit, ik vind er niks aan. Ik vind boodschappen doen vreselijk. Ik vind het verschrikkelijk om een half uur in de keuken te ploeteren, ik heb absoluut niet het plezier in koken dat al die goedgelukte foodbloggers wel hebben. En ik kan het ook helemaal niet, maar mocht het ’t geval zijn dat het een keer aardig smaakt, krijg ik geen luid applaus van een volle tafel eters die allemaal het glas heffen op het feestje op hun bord, want ik ben de enige die getuige is van dit onverwachte culinaire succes. En dan de afwas, gadverdamme. Dus Karsten, aan mij heb je inderdaad een goede afhaler.

IMG_1985.JPG

Ik reken 15 euro af en neem mijn opgewarmde hap mee naar mijn bank. Daar kieper ik mijn bakje met zorg leeg op m’n bord. Oef, dat is een flink bord vol.
De kip is mals en de truffelsaus lekker romig. Yummy! Je proeft naast de truffel ook de liefde en aandacht die Karsten erin heeft gestopt. Bulgur is voor mij nieuw, maar het is een prima smakelijke basis voor erbij. En als Westlandse houd ik natuurlijk enorm van de kleine tomaatjes die op mijn bord liggen, besprenkeld met de bijgeleverde balsamicodressing. Het is al met al een grote hap en krijg het dus niet helemaal op.

IMG_1986.JPG

Ik was het bijna vergeten, maar in mijn enthousiasme heb ik ook volmondig “JA!” gezegd toen Dirk me vroeg of ik er ook een toetje bij wilde. En nu zit ik dus naar een bakje chocolade ganache met daarop verschillende noten en een dot karamel te staren, met een veel te volle buik. Mijn nieuwsgierigheid wint het van het volle gevoel en eet daarom met een theelepel drie hapjes van dit hemelse nagerecht. Zooo, dit is vullend, maar lékker! Ik bewaar de rest, want wie wat bewaart…

Conclusie: bij Karsten & Kuiper kun je terecht voor die normale hap, die nét wat specialer is. Het is niet heel goed voor je budget, maar soms moet je jezelf gewoon even laten gaan. En ga dan helemaal los, inclusief dat toetje. Daar heb je nog dagen plezier van!

Karsten & Kuiper
van Diemenstraat 132
Open: van 15:00 tot 21:00, behalve op zaterdag