Gomsa, een stukje buitenland onder mijn huis

Ik woon boven een lampenwinkeltje. Niet zomaar een lampenwinkeltje, het zaakje is van Fatih, een heel lieve Tunesische man die zelf de lampen uit zijn geboorteland importeert. Neem zeker eens een kijkje en waan jezelf even in het buitenland.
Gomsa Tunesische lampen

Het eerste dat je ziet door de ramen van Gomsa zijn de werkelijk prachtige lampen. Als ik iemand uit mijn stad moet uitleggen waar ik woon, zeg ik “boven die mooie lampen” en men weet het meteen. Helaas liggen de meeste lampen nog boven mijn budget, maar gelukkig is er meer te koop.
Zo heb ik mijn eigen kasten nieuwe knoppen cadeau gedaan, en dat ziet er meteen zo leuk uit. Gomsa heeft tientallen knoppen, de een nog mooier bewerkt dan de ander. En ook zijn hier supermooie olijfhouten planken, kommetjes en lepels in de aanbieding.
20140521-155632-57392734.jpg
Nu ik het over mijn kasten heb, moet ik meteen denken aan de dagen dat ik verhuisde. Ik had voor het ophangen van mijn eigen lampen een ladder en wat schroeven nodig. Natuurlijk heb ik dat zelf niet, dus ik vroeg de vriendelijke man van Gomsa of hij misschien wat had. Ik mocht meteen zijn hele gereedschapskist voor onbeperkte tijd lenen. Hoe aardig!
20140521-155632-57392523.jpg
Toen ik zei dat ik wat foto’s voor mijn blog wilde maken, vertelde mijn onderbuurman meteen apetrots over zijn nieuwe stukje winkel en sleurde me er al pratend naartoe. Door een smal padje kwam ik in een kleine ruimte waar de muren betegeld waren met allerlei soorten tegeltjes. En ook die zijn te koop! In het midden stond een sofa met de kleurrijkste kussentjes. Ik begreep wel waarom hij zo trots was.
Kom snel ook eens een kijkje nemen bij Fatih’s trots!

Gomsa
Zoutmanstraat 6a
Openingstijden:
Dinsdag – Vrijdag 12:00 – 17:00
Zaterdag 11:00 – 17:30
Maandag en zondag gesloten

  • P Janse

    Verschrikkelijk. We hadden een lamp gekocht voor 250,- De verkoper beweerde dat het handgemaakt was, maar het kwam duidelijk uit een fabriek , desondanks vonden we het een mooie lamp. Na 1,5 week valt een glas uit de lamp op de salontafel. Het was finaal afgebroken. Wij met het glas terug naar de winkel, meneer beweert doodleuk dat wat ik vertel niet waar is en dat hij niet verantwoordelijk is zodra de spullen verkocht zijn.
    Ik zal iedereen afraden met deze meneer van Gomsa zaken te doen.