Food Truck Festival TREK met lekkere hapjes

Als ik m’n fiets rond een uurtje of 3 neerzet bij het festivalterrein van TREK waait de geur van een houtskooloven me al tegemoet. En ik zie de rookpluimen mooi voor het zonlicht wegvagen. Het is de tweede dag van dit nieuwe foodfestival, en het belooft nu al veel goeds!

IMG_0988.JPG

Ik loop naar de entree, midden in het Westbroekpark. Je kent dit terrein misschien wel van de Parade. Net zoals op een gemiddelde Paradedag is het lekker druk. Mensen zijn ontspannen en vrolijk.  Ik heb er zin in! En honger, maar dat zal gezien de aard van dit festival niet lang meer duren.

IMG_0982.JPG

Niet ver van de ingang zitten vriendinnen I en J al, natuurlijk met een koude fles wijn. Het is de Slurp!-wijn van Ilja Gort zie ik, en vertel het aan de meiden. Die hebben geen idee over wie ik het heb, maar wat doet het er eigenlijk toe. We zitten met onze bakkes in de zon en hebben ideale ‘loerplekken’: alle mannelijke bezoekers komen niet weg zonder een keuring van ons. En ook de mannen die hier vandaag niet zijn worden natuurlijk uitgebreid besproken.

IMG_0979.JPG

De plastic glazen hebben we trouwens moeten kopen voor €2,50. Er zit geen statiegeld op, dus je neemt het mee als een soort aandenken voor thuis. Daar zal mijn wijndrinkende bezoek blij mee zijn?!

IMG_0985.JPG

Ik neem het voortouw en ga op ontdekkingstocht, op zoek naar wat te eten. Wat een hoop wagentjes! Een kleine greep uit het aanbod: pasta, braadworst, biologische patat, crêpes, popcorn, kimchi-burgers, bbq, pulled pork, churros, hot dogs, tosti’s, sushi, pizza… Helaas zijn het allemaal best grote porties, en I, J en ik willen juist iets snacksize delen van een bordje.

IMG_0984.JPG

Gelukkig is daar de truck met de weinig verhullende naam ‘Of je Spaanse worst lust’. Een Nederlandse man neemt de orders aan, en geeft dit door aan de Spaanse man in de kar. “Croquetas de jamon iberico Y un borrelbord!” klinkt het na mijn bestelling. Prima om te weten dat je in Spanje dus ook gewoon om “un borrelbord” kan vragen.

IMG_0980.JPG

Het is druk in het park en het wordt alleen maar drukker. De hipsters, altijd evoluerend en in andere verschijningen maar immer herkenbaar, zijn goed vertegenwoordigd. Ook zie ik dat Bugaboos nog steeds goed boert. En, zoals ik van een fresh mommy begreep, de Joolz buggy’s tellen tegenwoordig ook mee. Hoe dan ook, er wordt hier evenveel aan fuppen als aan wijnglazen gelurkt.

IMG_0983.JPG

De drukte zorgt ook voor een enorm hoog hoi-doei gehalte. Zo spreek ik veel leuke mensen die ik alweer even niet heb gezien. “Wat superleuk, je blog! Vandaag ook weer mee bezig?” krijg ik te horen. Ik word altijd een beetje verlegen als mensen in het echie het over mijn blog gaan hebben. Maar inderdaad, tussen alle gezelligheid door maak ik graag tijd voor dit stukje. :-) Het is niet dat ik dit in zijn geheel op het terrein schrijf, ik maak vooral aantekeningen en foto’s.

IMG_0986.JPG

Om 18:00 is het prakkietijd, en dat geldt blijkbaar niet alleen voor de uit het Westland geïmporteerde Hagenezen. Lange rijen vormen zich op dit tijdstip voor de trucks en wie snel wat te snaaien wil halen, is vanaf nu te laat.

De tonijnstukjes van Barbarossa smaken verrukkelijk. Er zitten zoveel smaakjes op een vierkante centimeter, om je vingers bij af te likken! Het is wel noodzaak om door te eten. Voor ik het wist, lag mijn laatste stuk tonijn op de schoot van vriendin I, met dank aan de rukwinden die over het terrein razen. Ook is er al een glaasje wijn gesneuveld. Eeuwig zonde.

IMG_0990-0.JPG

Als mijn vriendinnengezelschap zich verruilt voor een collega met zijn vrienden, besluiten we nog een wijntje te nemen. Ook de honger is nog niet gestild en dus gaat een van de mannen op jacht naar een pizza. En ik geniet van de gitaarspelende man achter me.

IMG_0991.JPG

De salami op de pizza die niet veel later voor mijn neus verschijnt is pittig. Pittig genoeg om het bij één stukje te laten: zo is er meer voor de hongerige mannen. Dan besluit ik het testosteron aan de tafel even te temperen met mijn vrouwelijk kant en ga op zoek naar een zoet toetje. Zullen ze vast lekker vinden, ik hoorde ze al over een tentje met witte chocolade.
Na 20 minuten in de rij bij Suiker en Bloem ben ik aan de beurt: “Vier stukken van dat met die witte chocolade alstublieft!” roep ik. “Welke, de frambozenwittechocoladecake of de wittechocoladetaart?” Goddamn, nog meer keuzestress vandaag. Van beiden twee dan maar.

IMG_0992.JPG

Ik loop terug met vier zoete verleidingen in de hand. Het zonnetje heeft inmiddels afscheid genomen en dus hebben de lampjes hun intrede gedaan. Gezellig!

IMG_0993.JPG

Na nog een bescheiden wijntje houd ik het voor gezien. Ik zit hier immers al 6 uur mijn tijd vol te vreten, “ik trek het niet meer”. De stappen die ik zet zorgen voor een steeds grotere afstand tussen mij en dit heerlijke festivalterrein, waar ik de beats van het toepasselijke Salt-N-Pepa nog hoor pompen. Een whatsappje van vriendinnen I en J: ‘En? Nog gescoord daar?’ Ja, genoeg lekkere hapjes. Maar niet op de manier die zij bedoelen, denk ik.

Food Truck Festival TREK
Westbroekpark
Helaas al voorbij zijn vrijdag en zaterdag
Zondag : 14.00 – 22.00 uur

Op zondagmiddag zijn er tussen 14.00 en 17.00 uur ook kinderactiviteiten.

 • http://www.starfishtaxi.com/ StarFishTaxi

  Hallo Renée,

  Wat een leuk stukje over TREK! Voor het geval jij of iemand anders nog wat muziek wilt beluisteren van de gitaarspelende man waar je in de tekst naar verwijst (en foto), dan kan dat via onderstaande websites.

  Dankjewel!

  Jeroen Marcelis (StarFishTaxi)
  http://www.starfishtaxi.com/
  https://www.facebook.com/StarFishTaxi