Tips voor de eerste Decemberhelft

Als ik mijn tips inventariseer, blijkt altijd dat ik er veel te veel heb om in een blog te zetten. Dan kan ik twee dingen doen: keuzes maken of mijn blog in tweeën splitsen. Omdat ik geen tips wil achterhouden kies ik voor het laatste. Daarom: mijn tips voor de eerste helft van december, inclusief veel vuurkorven!

IMG_1730.JPG

We zitten inmiddels volop in de winter, het enige wat mist is een pak sneeuw. Nu kun je met de lage temperaturen en korte dagen lekker binnen zitten sikkeneuren, maar ik heb veel betere plannen voor je.

IMG_1729.JPG

vrijdag 5 dec: Howard Komproe in Theater Pepijn
In de eerste instantie zou Howard Komproe zijn Nieuwjaarsconference try-outen. Helaas is dat gewijzigd en doet hij nu een reprise van zijn show ‘Grijs’ in Theater Pepijn. Ik heb hem wel eens gezien bij Puur Gelul en in het Amsterdamse comedycafé Toomler, en lig dan krom van het lachen. Een aanrader dus, deze grijze grappenmaker op Sinterklaasavond.

zondag 7 dec: Weihnachtsmarkt-editie van de Hof Lounge
Regelmatig zie ik foto’s in mijn Facebooktimeline verschijnen van de Hof Lounge-feestjes. Tijdens deze feestjes in Het Heden krijg je volgens de organisatie ‘de heerlijkste tunes, food & bubbles voor gays & friends’. Tja, ik vraag me af waarom ik er eigenlijk nog nooit ben geweest… Deze wintereditie, met vuurkorven, glühwein en Duitse worsten, gaat met dikke stift in mijn agenda.

IMG_1731.JPG

12 t/m 14 dec: Wintersch Food Fest
In de zomer wemelt het in het F.A.S.T. Surfdorp van de gebronsde blonde surfgasten. Dat zal nu wel anders zijn, maar dat maakt niet uit: dit weekend draait het om andere hapjes. O.a. JunkFood, de Vegetarische Slager en Oh My Soup zullen je deze avond doen smullen. Het intieme surfdorp zal omgetoverd worden tot een winters paradijs waar de hete zon plaats maakt voor warme kampvuren en waar petjes verruild worden voor dikke wollen mutsen.

12 t/m 14 dec: Street Food Festival
In Het Ketelhuis in de Binckhorst, dat nu nog leeg staat, komt in februari het restaurant MaMa Kelly. Maar nu er nog niet gebouwd is, wordt deze industriële ruimte gebruikt voor hun 3-daags foodtruck festival, in samenwerking met Rrrollend Den Haag! Drie dagen lang is er elke dag een ander programma, van de vrijdagmiddagborrel tot workshops voor kids, met als afsluiter de Sunday Roast. Op deze zondag sluit je de week af met de beste stukken vlees, verse groenten en andere lekkernijen rechtstreeks van de grill.

IMG_1727.JPG

12 en 13 dec: State X New Forms
Ik vind State X New Forms een moeilijk te omschrijven festival. Misschien kun je wat met hun eigen omschrijving: een tweedaags internationaal georiënteerd festival voor avant-garde rock, cutting edge electronics en nu-art. Er zijn namen die me trekken (denk aan de gekke Chicks on Speed op de foto, de prachtige liedjes van Case Mayfield, toffe nieuwelingen Tears & Marble en -niet de minste-, Kyteman Orchestra), maar juist het onbekende maakt dit festival nog boeiender. Bekijk dit filmpje van The Magnetic Field Installation eens. Je ziet een akoestische piano, waarin magneten en sensoren zitten die de pianosnaren een heel ander geluid geven. Lekker vaag ja, maar geef je eens over aan iets wat niet zo mainstream is.

13 en 14 dec: Rootz Winterbier Festival
Rootz won eerder dit jaar al de prijs voor het Beste Bierrestaurant van 2014. Het is dus niet gek dat juist deze ondernemers een winterbiertjes festival organiseren. Op zaterdag en zondag kun je gratis naar dit openluchtfestijn komen, waar meer dan 30 winterbieren te proeven zijn. O.a. Bierbrouwerij Scheveningen en Kompaan laten je kennis maken met hun brouwsels. Geen paniek, een goede bodem kun je leggen met de winter-bbq of crêpes, terwijl je je warm houdt bij de vuurtjes.

Half december lees je op mijn blog meer de laatste tips voor 2014. Schrijf je in voor de nieuwsbrief (in de rechterkolom of onderaan op je mobiel) of volg DenHaagBlog op Facebook, Google+ of Twitter om deze decemberaanraders niet te missen! Maar we beginnen met de eerste helft van december. Waar ga jij naartoe?