Wat te doen in december? Dit!

Kerstmarkt bij de Hofvijver

Terug van weggeweest: de maandelijkse tips! December zit weer tjokkievol leuke activiteiten, daarom begin ik met de eerste 2,5 week waarin je je kunt vermaken met o.a. een pubquiz, bier, creatieve act, romantische date of kerstmarkt!

Eindelijk heb ik dan weer plezier in het maken van mijn maandelijkse tips. Ik woonde een half jaar niet in Den Haag en moest kneiterhard sparen om mijn gekochte woning (én keuken én volledige interieur) te financieren. Maar nu woon ik weer op het groen-gele grondgebied, en alle tips die ik geef, kan ik dus ook daadwerkelijk zelf bezoeken! Dan is het geven van tips zóveel leuker :-)

4 december: The Sleaze Express Tour
Wat kan ik zeggen? Als The Deaf speelt in Het Paard, ben ik er gewoon graag bij. En dan is het een groot voordeel dat nog twee andere raggende garagerockbands, namelijk zZz en Green Hornet, het podium betreden. We gaan die kleine zaal smerig snel slopen!

6 december: Salt Market op De Pier
Marktjes zijn er tegenwoordig in overvloed. De een leuker dan de ander. Maar met De Pier heeft de Salt Market wel een heel unieke locatie weten te strikken! Struin lekker de kraampjes af met een mooi uitzicht over ons strand op 6 december.

8 – 25 december: TINK Den Haag
Op een droge winteravond is het heerlijk om langs mooie etalages te lopen. TINK is de etalage-wedstrijd waar verschillende ondernemers aan mee doen, en ook als voyeur kun je prijzen winnen. Bekijk mijn blog van vorig jaar voor een sfeerimpressie!

9 december: Pubquiz in ’t Achterom
Oeh! Winters lenen zich perfect voor spelletjes. Ik speel ze graag aan mijn grote eettafel, maar voor een goede pubquiz ben ik ook graag te porren. Benieuwd naar deze in gaycafé ’t Achterom!

10 december: Jose James in Zuiderstrandtheater
Ik kan er wel omheen draaien, maar god allemachtig, wat krijg ik het toch warm van de soulvolle stem van Jose James. Als je zin hebt in een zwoele avond aan de kust, koop een ticket voor zijn show in het Zuiderstrandtheater en laat de warme mix van jazz en soul over je heen glijden.

11-12 december: State X New Forms
Vorig jaar kwam ik veel te laat op State X New Forms. Het was al rustig, maar ik was nog op tijd voor de meest vage, creatieve en grappige act van 2014: iemand draaide allerlei schreeuwfragmenten uit films in een mix. Van de krijs uit Hitchcock’s Psycho tot de gilletjes uit Home Alone, we kregen het in snoeihard tempo voorgeschoteld. Dit jaar ben ik op tijd!

12-13 december: Rootz Winterbier Festival
Speciaalbiertjes zijn de nieuwe bierstandaard. Bestel een doodgewone Heineken en je staat aardig voor aap. Gelukkig is daar het Winterbier Festival, waar je keus hebt uit 55 bijzondere biertjes van 19 verschillende brouwerijen. Proost!

13 december: Maak Het Mee in de Weimarstraat
De ambacht staat centraal op deze dag. Je kunt op deze zondag o.a. leren breien, sokken versieren, wijn maken en hummus proeven. Ik ben benieuwd!

13 december: Home Made Wintermarkt, Dickens Style
Een kerst zonder Charles Dickens is als een Haagse Harry zonder trainingspak, een Binnenhof zonder politietoezicht of een Scheveningen zonder Pier. Daarom vind je op de Home Made Market Dickens Style niet alleen de gebruikelijke marktkoopwaar, maar natuurlijk ook glühwein, lichtjes en warme choco. Love it already.

17-20 december: Zeeheldenkerst Zweefmolen
Wat is dat toch he, de romantiek die in december hoogtijdagen viert. Heb je een date? Neem hem of haar dan mee naar de zweefmolen. Kou + donkere dagen + lichtjes van een prachtige oude zweefmolen = gegarandeerd tongen met jullie snotterende rode neuzen. Hartstocht zoals Koning Winter dat graag ziet. Op het Prins Hendrikplein moet je zijn!

17 – 23 december: Royal Christmas Fair
Den Haag doet tegenwoordig niet onder voor Keulen of Dusseldorf als het om kerstmarkten gaat. Vorig jaar stond deze sfeervolle markt langs de Hofvijver, dit jaar schuilt hij onder de bomen van het Lange Voorhout. Wat je kunt verwachten? Ongetwijfeld net zoveel gezelligheid als vorig jaar!

Binnenkort volgen mijn tips voor de laatste weken van dit jaar. Heb jij nog meer tips? Laat het weten in een reactie!