De laatste weken van december: wat te doen?

Het is vooral Kerst en winterse gezelligheid wat de klok slaat. Je kunt je er tegen verzetten, maar ik geef me er lekker aan over. Kerstmarktjes, feestjes, schaatsen, ik doe het allemaal. Hier heb je mijn tips, doe je gezellig mee?

IMG_1831.JPG

Heel december: Schaatsen voor het Kurhaus
Piet Paulusma kan lullen wat ‘ie wil, in Scheveningen Giet it altijd oan! Er is weer 600 vierkante meter aan ruimte voor schaatsplezier, dit jaar is er zelfs een 30 meter lange ijsglijbaan gebouwd. Ik weet dat je vanaf de waterglijbaan altijd je zwempak tussen je billen moet doen om harder te gaan, maar ik geloof niet dat je hier dezelfde theorie moet toepassen.

IMG_1829.JPG

17 t/m 21 december: Royal Christmas Fair
Er is toch weinig gezelligers dan een sfeervolle kerstmarkt. Dit jaar wordt de Royal Christmas Fair georganiseerd en je begrijpt: ik kan niet wachten! Tientallen kraampjes, waaronder eentje waar je foute kersttruien kunt kopen, staan opgesteld langs de koninklijke Hofvijver. Is het al 17 december? edit: JA, dat is het inmiddels geweest en ik heb er een Christmas-Fair-blog over geschreven!

IMG_1830.JPG

19 december: Xieje’s Kerstborrel
Mijn vaste vrijdagmiddagkroeg organiseert elk jaar een memorabele Kerstborrel. Ik heb al gezien hoe kersterig Xieje is versierd, als de avond net zo mooi wordt als de versiering, komt het wel goed. Je hoeft hier geen blog over te verwachten: what happens at de Xieje Kerstborrel, stays at the Xieje!

19 december: Rico & A.R.T. in de Supermarkt
Het kan geen verrassing zijn dat de Supermarkt gaat sluiten per 1 januari. Daarom neem ik het er nog even van, nu ze nog open zijn. Na een waanzinnige avond met Typhoon verwacht ik van Rico A.R.T. ook een Nederlandse hiphopshow om van te smullen. Er zijn nog kaartjes, dus kopen maar!

IMG_1351.JPG

19 december: Popquiz in het Paard
Popquizmasters Frank en Jos gooien de handdoek in de popring. Echt waar, op deze vrijdagavond presenteren ze hun allerlaatste popquiz in het Paard. Jammer, want ik heb jaren van de mannen en hun goede quizzen genoten. Het vergt wat planning op deze 19e van december, maar ik hoop ook hier even langs te kunnen gaan.

IMG_1836-1.JPG

20 en 21 december: Wintermarché in BINK36
De marktjes schieten inmiddels als paddenstoelen uit de Haagse grond. Het voordeel van deze Wintermarché is dat hij overdekt is: geen last van koude wind dus. Je kunt er kunst, kleding, vintagespulletjes en lekkere hapjes kopen. En ongetwijfeld de kerstsfeer inclusief geur van dennennaalden opsnuiven. Heerlijk!

IMG_1838-2.JPG

21 december: Wintervuurwerk
Als het weer het toelaat, staan deze zondag duizenden strandgangers te kijken naar de mooie vuurwerkshow die je in de zee ziet weerspiegelen. Plan een date en kleed je leuk en warm aan, grote kans dat het vuurwerk dan niet beperkt blijft tot op het strand 😉

27 december: Dag van de Popquiz in de Supermarkt
Ik sla niet graag een popquizje over, en zo zal ik ook deze avond blocken voor een avondje muzikale vragen. Op 27 december wordt namelijk de Dag van de Popquiz gehouden, wat inhoudt dat er op 47 plekken tegelijk muziekfanaten proberen te strijden voor die gouden plek. Doe jij ook mee? Koop je ticket van tevoren om zeker te zijn van een plek.

IMG_1837-1.JPG

27 december: Taymir en PAUW in het Paard
Bent u vader van een tienerzoon? Dan is deze avond verplichte kost. PAUW is een opkomende band die lijkt gereïncarneerd uit de seventies. Een van de bandleden is zelfs opgestaan met een sitar in zijn handen. En dan de band waar het om gaat: het Haagse Taymir, bekend van hun bescheiden maar catchy hitje ‘Aaaahhh’. Onder de vleugels van Di-Rect’s Bas worden deze ambitieuze pikkies steeds groter.
Vader van tienerzoon, vergeet die puberaftershaves of stomme sokken onder de kerstboom. Doe dit cadeau voor kerst. U zult beiden genieten van deze twee bands.

28 december: Glitterclub in het Paard
Traditie in onze vriendengroep is deze avond, waar niks te gek of te glittery is. Wipneus en Pim swingen de ene foute plaat na de andere onder de naald, en daar moet hard bij gedanst worden, het liefst bij de mannen op het podium. Menig relatie begint of breekt tijdens deze avond, dus weet wat je op het spel zet…

28 t/m 30 december: Scandinavian Winter in Scheveningen
Beleef de winter eens niet op zijn Duits De winter doet vaak een beetje Duits aan, als ik denk aan de kerstmarktjes met apfelstrüdels en glühwein. Maar het kan ook anders: in Scheveningen, op de hoogte van Sea Life, staat drie dagen lang een Scandinavisch dorp, met allemaal tipitenten. Je kunt er luisteren naar verhalen over Vikingen, gerechtjes uit het Noorden opsmikkelen en je kinderen bij een van de voorstellingen planten. En… natuurlijk zijn er vuurkorven. Die kun je niet vaak genoeg hebben!

Dat waren mijn allerlaatste tips voor 2014. Ontbreken er nog tips? Noem ze dan in een reactie hieronder!