Crunch, de ideale thuiswerkplek in Den Haag

Even thuiswerken. Nou ja, thuis, in mijn kleine woning komen de muren op me af, dus als ik wat werk wil verzetten, pak ik al snel mijn biezen om elders aan de slag te gaan. Crunch ligt op steenworpafstand van mijn huis, goede reden om daar eens te werken.

Crunch in Den Haag

Ik kom Crunch binnen om 17:15, even lekker ‘thuis’ werken in rustige en lichte omgeving. Crunch is geopend tot 20:00, dus ik kan voorlopig nog wel doorbuffelen. Ik word nog gebeld voor mijn reguliere werk, ik moet een briefing doorlezen voor werk op een festival en ook voor Waterpop, mijn grootste geliefde tijdvreter, heb ik veel deadlines. Kortom: bergen werk te verzetten.

Crunch Cafe ligt in de Piet Heinstraat

Al snel bestel ik een mango passievrucht-shake. Als ik de blender hoor mixen, weet ik dat ik een verse sap krijg. Zo hoor ik het graag!
Ik zit met mijn neus richting de straat en dat voelt alsof ik in de bioscoop zit: ik heb een breedbeeld HD view, de hele voorpui is van glas en ik kijk naar de film die zich buiten afspeelt.

Crunch is simpel qua interieur. En het is er rustig. Wow, echt fijn om hier te werken! Ik ben bijna alleen in deze zaak, ik hoor de dame achter de balie rommelen met kopjes en schoteltjes voor de mensen die buiten zitten, dus het is niet akelig stil. Buiten genieten mensen van een koffie of wijn in de zon en telkens als de deur open gaat, waait er een aangenaam briesje naar binnen.

20140625-173058-63058009.jpg

Even later bestel ik een theepotje Jasmijnthee van Betjeman & Bartons en een sandwich kip. Ik heb wel trek, maar ben niet megahongerig. Het theepotje dat ik krijg is goed voor twee koppen thee. Twee, fijn! En dan de sandwich… Och hemel, die is LEKKER! Het brood is zo vers! Vaak wordt er flink uitgepakt met een sandwich, maar dit is heel lekkere verse goede boterham. Die ook nog eens rijkelijk belegd is met kip, spek, tomaat, sla en mayo.

20140625-184118-67278486.jpg

Had ik dit al gezegd? Deze werkplek is echt goed, ik ben op stoom! Nog zo een potje thee dan maar. Die lijken maar 2,30 te kosten, terwijl je er echt twee keer van kunt inschenken.

Tussen het werken door kijk ik even om me heen. Ik zie een retro bankstel, naast het kinderspeelgoed. Volgens de meid van de bediening schijnt het hier ook wel eens een gekrijs van jewelste te zijn, maar vooral op de woensdagmiddagen. Het aanhoudende gejengel van die dreumesen bevordert mijn proactiviteit over het algemeen allerminst. Onthouden en mijden dus.

20140625-173057-63057797.jpg

Voor ik het weet is het al tegen achten. Tijd om de laptop dicht te klappen, af te rekenen en naar huis te wandelen. €14,45 is de schade voor de shake, twee potten thee en een sandwich. Superschappelijke prijs!

Crunch
Piet Heinstraat 108 A
Openingstijden:
Ma – Vr: 8:00 – 20:00
Za – Zo: 10:00 – 20:00

  • Sanne Wurzer

    Jaaaa Renee dit is echt een fijn tentje he!? Goed dat je er ‘over begint’ want ik ben daar al veel te lang niet geweest. Goed voornemen dus: volgende week lekker ‘thuis werken’ in de Crunch :) thanks voor de tip!