Vismarkt bij Blue Lagoon op Scheveningen

Blue Lagoon vismarkt

Attentie, attentie! Dit is een toptip! Ga bij lekker weer eens eten bij de Vismarkt van strandtent Blue Lagoon. Je kiest een paar lekkere visjes uit, die gaan op de BBQ terwijl jij je tan bijwerkt en niet veel later lik je je vingers af bij dit diner. Heerlijk eten op de Scheveningse boulevard!

Ik geloof heilig in een Indian Summer. De zon doet as we speak een rentree en blijft ons strand verwarmen tot eind september. Ik heet dan geen Krol, Paulusma of Hiemstra, maar mark my words. In de hete maanden die ons nog te wachten staan, raad ik je aan om op woensdag naar Blue Lagoon te gaan. Een heuse vismarkt staat op het terras: vissies op de BBQ!

IMG_2645

De aangenaam geurende BBQ-lucht waait me tegemoet op de boulevard. Niet ver van tramhalte Beelden aan Zee zie ik het bord ‘Blue Lagoon’ al pronken in de lucht, daar ga ik vandaag het terras op. Vriendin G. en ik nemen plaats op de ultimate chillplek. De zon schijnt, we pakken onze bronstijd!

IMG_2648

Voor ons staat grillmaster Jack de visjes smakelijk te garen. Ik neem een kijkje bij zijn kraam en zie ijsbakken vol verse vis: schol, tarbot, kreeft, dorade, dorade rouge, supergarnalen, zeebaars, rode mul, rode poon, makreel, alle dode ogen van de gevinde beestjes kijken mijn kant op.

IMG_2649

De vriendelijke en enthousiaste bediening van Blue Lagoon helpt me met mijn keus: het wordt een kreeft, dorade rouge en tarbot, voor €35. Het gaat even duren – we zijn immers niet de enigen die deze visgelegenheid hebben ontdekt – dus we bronzen weer lekker verder. Met een wijntje in de hand kijk ik uit op een hoop genietende mensen. Vooral stelletjes zie ik samen beseffen hoe goed ze het hebben, ik lift een beetje mee op hun liefde.

IMG_2655

Met zijn oortje en microfoontje praat Jack al grillend met de bediening en keuken, zodat het grote aantal bestellingen zonder chaos wordt bediend. Hij BBQ’t er op los: kreefjes, makreeltjes, garnalen, alle zeedieren krijgen een lekkere hete behandeling.

IMG_2652

De geur doet me denken aan een van mijn reizen naar Thailand, toen ik op het eiland Koh Tao aanschoof bij een kleine maar zalige vis-BBQ. Aan de zee werden vele soorten vis op de hete roosters gelegd. Onbeschrijfelijk genieten was dat. En dit komt daar nu aardig dicht bij.

IMG_2647

Na ongeveer drie kwartier wordt ons volle bord geserveerd. Jack roept nog naar ons: vergeet mijn zelfgemaakte olie niet! G. en ik pakken ons Instagram-momentje, en dan vallen we aan. Met mes, vork en schaar, waarmee het even stoeien is. Ik hap per slot van rekening niet elke dag een heerlijk kreeftje naar binnen. De dorade is mijn favoriet: zo zacht en lichtzoet. Wat kan ik genieten van zo’n diner!

IMG_2646

Ik denk wel eens van strandtenten dat je veel te veel betaalt en veel te weinig krijgt. Slechte bediening, massale zitplekjes, onsmakelijk eten. Niets daarvan is waar bij Blue Lagoon. Hier heb je knusse zitjes, een no nonsense en gezellige bediening en het eten… #yummy #inmytummy! (mijn laatste favoriete hashtags op Instagram, haha). Het is een beetje jammer dat je moet betalen voor het toilet, maar ach. Het is een fijne en warme avond, waarom zou ik klagen.

IMG_2644

De zomer duurt nog lang, daarom gaat deze topper op het lijstje ‘voor herhaling vatbaar’. Want zeg nou zelf: ook deze garnalen vragen toch om opgegeten te worden?

IMG_2654

Vismarkt bij Blue Lagoon
Elke woensdag op het terras
Scheveningseslag 109 (tegenover SeaLife)