Mark Rutte eet ook ijsjes

Niet alleen de kleinsten, maar ook de minister president houdt van een bolletje ijs. Dat weet Lotje, de eigenaresse van ijsjesalon Bij Lotje, me te vertellen in haar zoete winkeltje.
20140530-183402-66842329.jpg

Met Pasen liep hij zomaar ineens de winkel op de kruising van de 2e De Riemerstraat en de Elandstraat binnen. Samen met een vriend, maar zonder de bodyguardpraktijken die je wel mag verwachten bij de baas van bijvoorbeeld Amerika. Zonder aankondiging stond hij daar, en een medewerkster riep snel naar het kamertje achter de winkel “Lot, kom nu naar voren!”. Bibberend heeft Lotje Mark een ijsje gegeven.
Iets minder bibberend ging dat met mij, wel met een schore stem. Ze heeft dit verhaal vast al honderd keer verteld, haar stem mag dan wel achterblijven, haar enthousiasme doet dat niet. Ze raadt me meteen de smaak van de week aan: Lemon pie.
20140530-183402-66842190.jpg
Ik besluit toch voor een bolletje citroen te gaan. Ik heb een beetje dorst, dan gaat een beetje zuur maar dorstlessend ijsje er goed in. Of ik er nog slagroom of een topping op wil? Nee, laat de discodip maar zitten, zeg ik. Dan pas zie ik het assortiment aan ijsdips. Van alles, met als hoogtepuntje verse aardbeitjes! Toch laat ik het zitten, maar de volgende keer dan ik hier kom, stem ik mijn ijsje op de topping af, in plaats van andersom.
20140530-183402-66842450.jpg
Buiten staan houten bankjes en blauw en roze stoeltjes. Drie kinderen, twee vaders en ik nu ook. Allemaal keihard aan het smikkelen van ons bolletje ijskoud genot.

Bij Lotje
Elandstraat 55
Openingstijden:
Maandag t/m zondag: 11:00 tot 21:00