Bagels & Beans, altijd goed

Het is zaterdag en ik heb zin om de hele dag te tweaken aan mijn denhaagblog.nl. Helaas is het op zaterdag soms lastig om fijne plek te vinden waar je de hele middag kunt werken, maar bij Bagels&Beans is dit geen probleem!

image

Bagels & Beans is geen onbekende lunchroom. Wie wel eens in de grote stad komt, heeft vast een zaakje gezien met de (h)eerlijk belegde bagels. Ik was dan ook aangenaam verrast toen in april 2013 deze franchise op het Piet Heinplein kwam.

image_1

Sindsdien kom ik er met regelmaat. Even in de zon lunchen voordat ik naar de Paleistuin ga of op zondagochtend mijn eventuele kater weg ontbijten. Niet eerder had ik hier een middagje met mijn gezellige datacentrum doorgebracht. Want zo kun je het wel noemen: ik typ dit op mijn laptop, mijn iPad mini staat links naast me, rechts liggen twee telefoons, ergens in het midden staat een kop thee en ik zit verstrikt in 3 oplaadkabels. Eerder vanochtend liep ik langs Crunch, maar helaas: overvol op deze druilerige zaterdag. Tegen mijn verwachting in was er achter in de Bagels & Beans genoeg plek voor mijn elektronicahoekje.

image_2

Zoals altijd bestel ik een mix van alle sappen en een warme bruine bagel met tonijnsalade en gesmolten cheddarkaas. Ik krijg nog de tip van een leuke meid van Bagels&Beans om de paddoburger van champignons te proberen, maar in het kader van ‘never change a winning team’ bleef ik oud en vertrouwd bij mijn eerste keus. Bovendien: paddoburger? Ik ben benieuwd hoe mijn blog eruit zou zien na een hallucinerend tripje na deze burger. Wellicht wordt deze site dan gevuld met alle coffeeshops en meer duistere hoekjes van Den Haag. Met een rankinglijst van de aardigste dealers en recepten voor de beste spacecake. Nee, dat zal ze er vast niet mee bedoelen, maar hoe dan ook: dat eerste team, ik blijf erbij.

image_4

Door de grote lichtkoepel achter in deze zaak heb je veel daglicht. Ik vind het fijn om naar buiten te kijken om te weten wat ik mis. Schijnt de zon al? Of regent het pijpenstelen, zodat ik geoorloofd een warme chocomelk mag bestellen? Het blijft er tussenin hangen, dus ik blijf plakken bij de thee. En vooruit dan, nog een brownie toe. Van die brownie had ik iets meer verwacht, hij was nogal machtig doch saai. Op de rest: niks aan te merken!

image_3

Voor ik het weet ben ik 3,5 uur verder en is het wel weer welletjes. Ik reken €21,25 af voor drie thee, een sapje, een bagel en een brownie en neem de benenwagen naar huis.

Bagels & Beans
Piet Heinplein 3
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 8:30 – 16:00 uur
Zaterdag & zondag: 10:00 – 17:00 uur