“De allerlekkerste appeltaart van de hele wereld!”

Het staat groot op de muur: het recept voor de allerlekkerste appeltaart. Ik moet bekennen dat ik de keren dat ik bij Appeltje Eitje heb gezeten niet op zes handen kan tellen, maar hun signature dish heb ik nog nooit op! Eens proeven dus…
20140530-184810-67690976.jpg

Appeltje Eitje is een van de bekendste lunchtentjes van Den Haag. De vriendelijke meiden laten je altijd thuisvoelen en serveren je de beste lunch of ontbijt.
Vandaag is het heerlijk weer, dus ik heb me aan een van de tafeltjes in de zon genesteld. Ik bestel een Jasmin green tea en de beroemde appeltaart. Gelukkig hoef ik niet lang te wachten, waardoor ik nog geen vijf minuutjes later mijn Appeltje-eitje-appeltaart-ontmaagding beleef. Laat ik het netjes houden: ook voor deze heerlijkheid geldt: ik wil alleen maar meer. JAMMIE JAMMIE JAMMIE!!
Zo moet appeltaart zijn: geen viezigheid uit de vriezer. Geen droge bodem. Maar wel: sappige vulling, superlekkere korst en royaal veel lekkere kruimels on top!
20140530-184810-67690658.jpg
Ik hou zo van de sfeer in Appeltje Eitje. De Miles Davis-poster aan de muur geeft een hint van de goede muzieksmaak. Het is een ratjetoe van houten stoelen, maar het ziet er leuk uit en sommigen zitten onverwachts goed, waardoor hier op lokatie werken geen straf is. Je merkt misschien al dat het publiek hier erg divers is, van datende stelletjes tot hippe gezinnen, van jonge muziekliefhebbers tot gezellige Libelle-lezende dames. En soms een voorbijlopende poes.
De sfeer beperkt zich niet tot de lunchroom zelf… Tip voor de dames: ga hier naar de wc, ook als de nood niet hoog is. Maria will bless you đŸ˜‰
20140530-184810-67690818.jpg
Ik ben fan. Of ik nou wakker word met een man of een kater: het gaat mee naar Appeltje Eitje. Ik heb namelijk geen fatsoenlijke koffie in huis, dus hiermee maak ik het eerste tevreden. Het laatste versla ik met een bak yoghurt en fruit, thee, een supertosti die je zelf kunt samenstellen en, om zeker te zijn dat ik weer fris en fruitig buiten sta, een vers mixje van jus d’orange en braamsap. En terwijl dit revalidatieproces gaande is, vermaak ik mezelf met de magazines die op tafel liggen.
20140530-184810-67690480.jpg
Ook leuk: je kunt hier voor je ukkepuk gewoon een boterham met pasta bestellen. En het is hier zo kindvriendelijk, geen probleem als jouw hummel de vloer krijsend aandweilt. (mocht je dit laatste van plan zijn, laat het me van tevoren even weten, dan zoek ik mijn ontbijt ergens anders: ik denk dat noch de man noch de kater de babydecibellen waarderen)

Appeltje eitje
Pirins Hendrikstraat 69
Openingstijden:
Elke dag van 9:30 tot 17:00