Amazing Oriental: een fotoverslag van de Aziatische supermarkt

Tip: ga eens een Aziatische supermarkt in. Er gaat, zeker als je een vaste Appie-ganger bent, een wereld voor je open. Een Oosterse wereld vol lekker eten, goedkope boodschappen en soms ietwat bijzondere producten… Daarom: een fotoverslag!IMG_1692.JPG

Als je hier loopt, van het Spui naar de Hema, kan je snel ontgaan dat er een parel van een supermarkt verstopt zit. De ingang van het Markthof ligt vrij verstopt, vervolgens loop je door een soort shoarmatent heen en als je dan aan het eind van het gangetje naar rechts gaat, zie je het bord hangen: Amazing Oriental.

IMG_1694.JPG

Azië is mijn favoriete vakantiebestemming, vanwege zoveel redenen: het is er veilig, en ontzettend mooi, de mensen zijn zo vriendelijk en het eten is er heerlijk. Onlangs was ik in Laos en Cambodja en daar heb ik weer heel wat spreekwoordelijke fotorolletjes vol geschoten. Vandaag doe ik hetzelfde in dit kleine Azië in Den Haag.

IMG_1679.JPG

Ah fijn, de aanbiedingen van deze week. Ook wel eens een opluchting dat dat niet met een Bonuskaart hoeft.

IMG_1681.JPG

Zelf ben ik zo Hollands als een bordje boerenkool. Echt, er loopt niks van spannend bloed door mijn aderen. Lang heb ik ook met trots gezegd dat ‘prakkie’ (een bordje geprakte aardappels en groenten) mijn lievelingsgerecht is. Ik kijk hier dus mijn ogen uit met zoveel onbekende dingen.
Gebakken Sehoen? Ook uit de ingrediënten maak ik niet op wat dit nou is.

IMG_1682.JPG

Kroepoek? In zoveel kleurtjes?!

IMG_1685.JPG

Kijk, daar hou ik van. Een flinke bos peterselie (correct me if I’m wrong) voor een eurootje. Het valt me op dat veel hier erg goedkoop is. Handig voor mijn budgetweken die ik zo nu en dan inlas.

IMG_1693.JPG

Noem iets Aziatisch en ze hebben het hier. In tien soorten. Sambal? Iets specifieker graag.

IMG_1695.JPG

Ik dwaal verder door de meest sfeerloze supermarkt die ik ooit gezien heb. TL licht, spullen uit dozen, maar het vervult zijn taak. En kijk, daar vind ik weer zo’n schitterend product: ‘hosties’ die zich in hete olie transformeren tot kroepoek. Dat wil ik ooit nog eens zelf maken!

IMG_1696.JPG

Mijn associatie met Azië is lekker vers eten. Ik had dus niet verwacht dat er zoveel instant voer in de schappen van de Aziatische supermarkt zou liggen. Ik lees op de website dat er wel 200 verschillende smaken instant noodles te verkrijgen zijn. Brrrr, ik word er alles behalve warm van. Vegetable, shrimp, duck of beef flavour? Not so ‘Yum Yum’ to me.

IMG_1701.JPG

Gelukkig, Aziaten zijn gelukkig ook liever lui dan moe. Zelf heb ik tijdens een Cambodjaanse kookcursus al stampend in een vijzel anderhalf uur van m’n leven vergooid. Dat doe ik niet nog een keer. Leve de boemboes.

IMG_1699.JPG

Ah kijk, een nog completer pakketje. Dit is echt een instapmodel groene curry, dat kan zelfs bij mij niet mislukken. Hop, in mijn mandje, eens kijken wat ik ervan bak thuis.

IMG_1698.JPG

In Cambodja heb ik tijdens die kookcursus Amok gemaakt. En dat ging in een zelfgevouwen bananenblad. Ik was al niet van plan om terug in eigen land op zoek te gaan naar een bananenboom, maar dat hier voor €1,60 de bladeren netjes ingevroren en op maat gesneden liggen, komt helemaal mooi uit. Van de verkoper moet ik het voor gebruik nog wel even laten ontdooien. Ja ik ben dan niet Aziatisch maar dat begrijp ik ook nog wel, lieve jongen :-)

IMG_1689.JPG

Rijst? In het derde gangpad. Het hele derde gangpad.

IMG_1688.JPG

Ik hoop dat hier een spelfout wordt gemaakt. Slijmerige thee? Dank je de koekoek. Voor mij is dit trouwens wel een onthulling, dit is dus waarom Aziatische dames zo slank zijn.

IMG_1684.JPG

De groentenafdeling, waar alles alvast netjes in zakjes zit.

IMG_1686.JPG

Ik haal graag een stukje spekkoek bij Waroeng Soeboer bij mij om de hoek, waar ik altijd uit twee jummie-varianten kan kiezen. Maar hier hebben ze natuurlijk alles in tweemiljoenvoud, dus ook de keuze uit spekkoek is weer enorm.

IMG_1690.JPG

Is een van mijn lezers toevallig bekend met de Aziatische zoetigheid? Ik zag een heel rek vol onbekends, en ben echt benieuwd wat nu een aanrader is. Misschien bovenstaande rijstcake?

IMG_1692.JPG

Helemaal fantastisch deze saus. Alle-doelen-saus. Ik gebruik zelf overal mayonaise bij, maar om dat nu zowel bij patat als bij pasta als poffertjes als rijst te gebruiken, nee. Dit flesje lost dat probleem op. Kun je gewoon lekker overal doorheen gooien, maakt niet uit. Misschien dat je zelfs je badkamer ermee kunt kitten.

IMG_1691.JPG

Singha! Chang! Bintang! Alle herinneringen van het Thaise en Indonesische strand komen terug met deze biertjes.

IMG_1697.JPG

Uit de categorie: dat verwacht je niet in een oosterse winkel: de Italiaanse kruidenmix.

IMG_1700.JPG

You like it spicy?

IMG_1702.JPG

Zo vallen die Italiaanse kruiden ineens op hun plek: die worden gebruikt voor de Pizza Sticks, die lekker per twee stuks verpakt naast de gebakken kippenvelletjes liggen. Ik sla beiden even over.

IMG_1683.JPG

Nog even langs de ‘kassakoopjes’ en dan reken ik af. Met mijn tas en fotorol vol fiets ik naar huis, om me te storten op mijn eerste zelfgemaakte groene curry. Voor de nieuwsgierigen hieronder het resultaat. Het ziet er niet echt smakelijk uit, maar lekker was het zeker!

IMG_1707.JPG

 

Amazing Oriental
Gedempte Gracht 405

Openingstijden:
Maandag: 09:00 – 19:00
Dinsdag: 09:00 – 19:00
Woensdag: 09:00 – 19:00
Donderdag: 09:00 – 21:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 19:00
Zondag: 11:00 – 18:00

  • Mieke

    Geweldig! Ik ga zeker een keer shoppen.