16 tips voor september

Vervelen in september gaat in Den Haag niet lukken. Man, wat zijn er veel leuke dingen te doen! Ik heb maar liefst 16 tips voor je op een rij gezet (beginnend met de foto van de üüübercoole cowboyhoeden gespot op de Swan Market)

IMG_0836

Ok, zet je schrap, hier komen ze alle zestien, op volgorde van datum:

1. Haagse Grachtenpracht (4 t/m 7 september)
Doe een tour door het Haagsche over het water! Tijdens de Haagse Grachtenpracht kijk je vanuit de boot naar verschillende culturele optredens, welke verschillen van dans tot zang. De acts vinden plaats op kades en boten, onder bruggen en in verschillende tuinen.
Je koopt een ticket van 30 euro, dit is inclusief verschillende hapjes en drankjes.

2. Vissch (5 t/m 7 september)
Voor het eerst georganiseerd: het culinaire festival Vissch (afgeleid van Vis Scheveningen). De stijl van hun website vind ik echt te gek: stoer, mannelijk, puur. Ik hoop dat het festival hetzelfde is. In de haven van Scheveningen kun je tijdens deze dagen culinaire hoogstandjes uit de zee proeven. Een kaartje is 5 euro aan de deur, of 6 euro in de online voorverkoop. Dan krijg je er een Vissch Almanak bij, whatever that may be.

3. Museumnacht (6 september)
Vanaf 20:00 stellen 38 culturele instellingen hun deuren open om nachtelijke liefhebbers van kunst op hun wenken te bedienen. Vorig jaar heb ik o.a. naar het Escher museum en Jenevermuseum Van Kleef bezocht. Ik hou van de vibe die er in de stad hangt, iedereen is in voor nieuwe inspiratie!
Kaartjes kosten in de voorverkoop €12,50, op 6 september zelf 15 euro. Let op, er kan dan een flinke rij staan.

IMG_0819.JPGFoto: Facebook Museumnacht

4. Not in my backyard festival (6 september)
Hou je van muziek en van intieme festivals? Misschien is het kleinschalige Not In My Backyard Festival dan jouw nieuwe favoriet. Ik ben er nog nooit geweest, maar zou graag op 6 september een bezoek brengen aan het feestje op de Darwinstraat. Helaas zit ik dat weekend in Parijs, dus moet ik o.a. Boozy en twee gasten van Soul Sister Dance Revolution missen.

5. Boardchicks surffestival (6 en 7 september)
Jaaa, hoe leuk is dit! Bij het F.A.S.T. Surfdorp kunnen zowel beginners (ook wel rookies genoemd) als gevorderden verschillende clinics volgen, zoals golfsurfen en kiten en skaten.

IMG_0821.JPGFoto: Facebook Boardchicks

6. Art & Fashion Noordeinde (6 en 7 september)
Kunst en mode zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, en dat zul je dit weekend zien op het sjieke Noordeinde. Over een oranje loper van 700 meter zie je dit weekend high fashion modeshows en ben je welkom in de 15 galeries die deze luxe winkelstraat rijk is.

7. Home Made Market (7 september)
Hij is er weer: de altijd gezellige Home Made Market in de altijd gezellig Prins Hendrikstraat in het altijd gezellige Zeeheldenkwartier. Zoals de naam al zegt, kun je hier van alles kopen, als het maar met de hand gemaakt is. Een tijdje terug was ik op de Home Made Market op de Fred, misschien je je mijn fotoverslag al gezien. Dan weet je: hier moet ik heen!

20140706-174627-63987965.jpg

8. Swan Market (7 september)
Nog zo een leuke markt: de Swan Market. Deze markt, die iets meer op kleding en lifestyle gericht is, staat op een heel toffe locatie: rondom de kerk bij de Torenstraat. Makkelijk te combineren met een bezoekje aan het centrum! In Rotterdam is deze markt al jaren een begrip, maar na een paar edities in Den Haag is hij ook here to stay. Lees mijn verslag van de vorige editie!

9. Haags UIT festival (7 september)
Het programma van het Haags UIT festival zit bommetjevol! Mijn aanraders zijn: Lucy’s wijsje (een muzikale ontdekkingstocht), het Scapino-ballet in het Lucent Danstheater en Hadewych Minis op het Lange Voorhout. Spit het programma goed door als je het maximale uit dit festival wil halen.

10. Food truck festival TREK (12 t/m 14 september)
Soms moet ik mijn enthousiasme een beetje doseren, maar dat gaat gewoon niet met zoveel leuks. Ik ben namelijk ook zo enthousiast over dit gratis toegankelijke festival! Op 12 september rijden er tientallen food trucks het Westbroekpark op om vanuit hun luikje ware specialiteiten te verkopen. Ga met je vrienden, doe een zonnebril op (zo dwing je lekker weer af), eet 2 dagen van tevoren niet en smul volop van al het lekkers. Deel je hapjes en laat het allemaal smaken!

IMG_0825.JPGFoto: Facebook Food Truck Festival TREK

11. Het Geluid Van Loosduinen (13 september)
Het Haags Popcentrum organiseert voor de tweede keer Het Geluid Van Loosduinen. Voor noppes ben je binnen en kun je je handjes in de lucht gooien voor onder andere Trafassi (kleine wasjes, grote wasjes, tralala!) en Kraantje Pappie (Waar is Kraan?). Dus hop, luister naar dat geluid op het Loosduinse Hoofdplein.

12. Sunday Market (14 september)
Ik moet eerlijk zijn: als je alle marktjes bekijkt, beginnen ze een beetje op elkaar te lijken. En soms kom je zelfs telkens dezelfde standhouders tegen. Maar ik hou gewoon van de sfeer op de marktjes, er is altijd wel een leuk armbandje te koop, of een paar koekjes voor je bezoek dat je de dag erna krijgt. Of ga gewoon naar huis meer veel inspiratie: ik heb namelijk altijd onwijs veel zin om te knutselen en te koken na een bezoek aan een markt. Daarom raad ik je ook gewoon deze markt aan, ook op het Kerkplein bij de Torenstraat.

13. Rrrollend Den Haag (19 t/m 21 september)
De food truck-festivals schieten als paddenstoelen uit de grond. Naast festival TREK zorgt ook Rrrollend Den Haag, dit keer op het Lange Voorhout, voor genoeg rijdend lekkers in de stad. Wordt het dan minder origineel? Mwha, dat zal best, een mens moet toch eten, dus zie ik het eerder als twee weekenden lang niet koken.

14. Just Peace weekend (19 t/m 21 september)
De Dag van de Vrede wordt in de internationale stad van vrede en recht gevierd met het Just Peace weekend. Zelf ben ik dit weekend benieuwd naar de World Press Photo-tentoonstelling in het Stadhuis. Ik hoop eerder die dag de Vredesloop uitgelopen te hebben, maar je kunt me sowieso vinden in het Paard van Troje waar Leo Blokhuis een Pop meets Peace college geeft: de man die bijna alles van muziek weet leert de leerlingen een lesje over relaties tussen popmuziek en oorlog en vrede.

IMG_0824.JPG

15. Rock a rail (27 september) VERPLAATST NAAR 1 NOVEMBER!
Je weet niet wat je ziet als je op 27 september de Grote Markt oploopt. Dikke kans dat je snowboarders door de lucht ziet vliegen, want Protest en Monster Energy zetten een enorme stellage neer en plempen daar een hoop nepsneeuw op, waar de beste internationale ‘rijders’ van af zullen boarden. Alle kroegen op de Grote Markt zetten hun taps ongeveer non-stop open, en natuurlijk is er nog een coole after in de Supermarkt.

16. Todays Art (25 t/m 28 sept)
Feeling arty? Check dan Todays art, het festival voor hedendaagse kunst, technologie en muziek. Er is genoeg te zien en te horen, alhoewel de namen op het programma je misschien weinig zeggen. Ja, ok, hipsters: holler even voor The Gaslamp Killer en SOHN. Maar daar gaat het niet eens om: je moet je juist laten verrassen door alle technologische nieuwigheid.

Zo, dat waren ze. Ik ben benieuwd: waar ga jij heen na het lezen van deze tips? Laat het weten in een reactie hieronder!