11 novembertips: van Sinterklaas tot Rock&Roll

Natuurlijk bleef het niet bij die paar tips die ik je eerder gaf. Ik ben helemaal terug van mijn vakantie door Laos en Cambodja, en heb daarom nog elf tips voor de elfde maand. Ja, en daar kan de Sinterklaasintocht natuurlijk niet in ontbreken!

IMG_1649.JPG

1. Pianoconcert… in het donker (6 november)
Theater Dakota weet vaak met verrassende avonden te komen. Op donderdag 6 november speelt het Rembrandt Frerichs Trio (wie kent ze niet? Nou, ik dus eigenlijk) al zijn stukken in het donker. Geen muziek op blad, geen interactie tussen de drie mannen, nee: alles op de tast in het pikkedonker. Dat lijkt me nou eens een ideale date.

2. Rewire Festival (7 en 8 november)
James Holden, Simian Mobile Disco en Gold Panda. Dat zijn namen die het grote publiek misschien koud laten, maar voor liefhebbers van ‘the finest cutting-edge artists’ heeft de organisatie van Rewire hiermee een heel lekkere line-up samengesteld. Luister eens naar You van die gouden panda. Ik vind het lekker! Tickets voor de vrijdag, zaterdag of -let’s go crazy- een combiticket koop je hiiieerrrr.

image

3. Typhoon in de Supermarkt (14 november)
Op Lowlands stond ik net buiten de óvervolle Bravo-tent toen Typhoon het podium beklom. Hij kwam, zag, drukte op een onontdekte knop waarmee het complete publiek in de dans-stand werd gezet en overwon hiermee alles. Iedereen die er was, werd verliefd. En ook de mensen die er niet waren, hadden vlinders voor deze supersympathieke gozer na het zien van de Youtube-video’s. Vlak na Lowlands werd bekend dat de Supermarkt klaar is voor het enthousiaste publiek dat Typhoon met zich meebrengt. Helaas gaat de Supermarkt sluiten en zal het een van de laatste optredens zijn die ik er zal zien. De show is strak uitverkocht, probeer dus via-via een kaartje te krijgen. Of koop er alvast een voor in het Paard!

4. Crossing Border Festival (13 – 16 november)
Je ontkomt niet aan Crossing Border, overal zie je posters van dit festival met muziek, literatuur en cultuur. Toch ben ik er nog nooit geweest. Misschien komt het door het muzikale programma, dat op het eerste gezicht niet de grootste namen heeft. Maar daar gaat het ook niet om, het gaat om de ontdekken. Wel een grote naam is Henry Marsh. Op een poster in Crunch zie ik dat hij een wereldberoemd neurochirurg is. Hij wordt op 14 november geïnterviewd over zijn vak, waar hij het boek ‘Allereerst niet schaden’ over heeft geschreven. Hoe interessant!

IMG_1648.JPG

5. Sinterklaasintocht (15 november)
Toen ik voor het eerst de Sinterklaasintocht in Den Haag zag, wist ik niet wat ik meemaakte. Wát een happening! Met een grote kop hete thee stond ik voor mijn eigen deur, een half uur te kijken naar alle strooi-, dans-, muziek-, skate- en zelfs scooterpieten. Met als hoogtepunt, na lang wachten, dan eindelijk Sinterklaas. Ja, het is een wat commerciele optocht, en er zijn hier en daar wat discussietjes gaande, maar je kan erop rekenen dat ik gewoon weer ouderwets sta te genieten van ons eeuwenoude volksfeestje!

6. Popquiz in het Paard Café (21 november)
Ik blijf het in de koude maanden trouw proberen. Het moet toch een keer lukken om in de prijzen te vallen bij deze muzikale quiz. Eigenlijk verliezen we altijd big time, maar wat maakt het uit. Het is meestal een leuk begin van een gezellige avond, die hopelijk dit keer weer eens uitloopt op een avondje dansen in de Supermarkt.

IMG_1594.JPG

7. Rock-a-Rail (22 november)
Dit is echt uniek, hoor. In aanloop naar dit snowboardevent wordt een grote stellage gebouwd op de Grote Markt, waar op zaterdag verschillende wedstrijden worden geboard. De Grote Markt wordt overgenomen door relaxede gasten met grote broeken, stoere petjes en hier en daar een gepaste attitude. Oh, en nepsneeuw niet te vergeten.

8. Sunday Market (23 november)
Het is alweer even terug dat ik zelf in Den Haag naar een marktje ben geweest. Ja, natuurlijk staat de Haagse Markt nog steeds op mijn to-blog-lijstje, maar lifestylemarktjes zoals de Sunday Market zijn echt standaard favorieten. Tip: koop hier je Sinterklaascadeautjes, superorigineel!

9. Electric Six in het Paard (23 november)
Danger! Danger! High Voltage! Ik heb Electric Six nog nooit live gezien, maar als ze net zo gek op het podium zijn als in hun clips, belooft dat veel goeds. En er zijn nog kaarten! Alleen ga ik ze ook dit keer niet zien… Ik zit zelf namelijk bij Tip 10 :-)

image

10. Martijn Koning in Theater Pepijn (23 november)
Búikpijn, tránen over mijn wangen en buiten adem van het lachen. Martijn Koning kreeg het weer voor elkaar bij mij tijdens de vorige editie van Puur Gelul. Toen ik zag dat hij weer naar Den Haag komt, maar dan met zijn eigen programma, heb ik meteen kaartjes gekocht voor de try out. Denk bij hem niet aan seksgrapjes. Nee, hij kan uitgebreid vertellen over een vouwfiets, die je maar in 725 bewegingen uit elkaar hebt gevouwen. Hij instrueert dat. Of hij kan een kwartier oreren over de geweldigheid van cake. Ja, dan lig ik ouderwets in een scheur.

11. The Deaf albumrelease (28 november)
Vrolijke garage, punk en rock & roll is bij mij niet aan dovemansoren gericht. Ik hou van de energie die deze vierkoppige Haagse band van het podium de zaal in blaast en ben dus erg benieuwd naar hun nieuwe album. Wat mij betreft wordt november met deze release in het Paard heel goed afgesloten!

  • Chris

    Tip 10, priceless. Ik lig meteen weer in een stuip. Wat een heerlijke gast. De held.

  • http://www.renskederkx.nl Renske

    Wat een geweldig blog! Ik woon net een paar maandjes in Den Haag en word nu al enthousiast van alle toffe cafeetjes en lunchrooms die ik voorbij zie komen. Thanks!